
Săptămâna trecută, în curtea grădiniţei „Steluţa” din orașul Ungheni, era mare gălăgie. Copiii ca nişte furnicuţe, unii cu mături, alţii cu greble şi sape, se străduiau ca pe sectorul încredinţat să fie cât mai curat. „Copii au fost bucuroşi că vor participa nemijlocit la aceasta acţiune de salubrizare. Ba chiar unii dintre ei, care de regulă mai vărsau o lacrimă dimineaţa, astăzi au fost mai bucuroşi”, a spus educatoarea grupei „Struguraş”, Ludmila Cornei.
Într-adevăr, după ei, nici urmă de gunoi. Mai întâi măturau, apoi greblau şi adunau crenguţele, pietricelele într-un pachet pentru gunoi. Alţi copii, după ce şi-au îndeplinit misiunea, se jucau bucuroşi în curte. Educatoarea a mai spus că înainte de a ieşi organizat la curăţenie, au desfăşurat o lecţie educativă, la care au discutat cu copiii despre salubrizare, cât e de important nu doar să facem curăţenie, dar apoi şi să o menţinem.
„Noi ştim cât de importantă e educaţia ecologică a preşcolarului, anume din grădiniţă porneşte, aici punem temelia pentru ca aceşti copii să fie gospodari adevăraţi. Prin asemenea activităţi vom forma la copii acea dragoste de a păstra curăţenia în jur”, a accentuat şi directoarea grădiniţei, Lucia Gavriliuc. Dânsa a amintit că astfel de activităţi sunt frecvent organizate la această instituţie, iar copiii participă cu plăcere. În timpul apropiat, după curăţenia generală desfăşurată, vor fi vopsite şi bordurile.
Apropo, la sfârşitul anului precedent, grădiniţa „Steluţa” a fost menţionată cu premiul special „Civism şi ecologie”, pentru dedicaţie şi devotament protecţiei mediului. Aici, graţie implementării anumitor proiecte, în curtea instituţiei au fost instalate coşuri pentru gunoi, diferite plăcuţe care îndeamnă de a proteja mediul înconjurător şi de a-l păstra curat.