Despre noi

La 22 septembrie 2017 am scos de sub tipar al 1000-lea număr al ziarului „UNGHIUL”, iar primul a apărut acum 20 de ani, pe 20 iulie 1997. În această perioadă au fost tipărite peste 6,1 milioane copii ale ziarului, tirajul ziarului de o singură dată crescând de la 500 până peste 10000 exemplare.

În tot acest timp colectivul redacţiei s-a condus de o singură regulă: de a reda veridic, echidistant, imparţial evenimentele ce au loc în regiunea de distribuţie a ziarului. Probabil, anume aceasta a făcut ca mulţi dintre dumneavoastră să devină cititori fideli ai ziarului, să aleagă „UNGHIUL” atunci când decid să se aboneze sau să procure vreun ziar, pentru care lucru vă suntem profund recunoscători, doar numai dumneavoastră sunteţi finanţatorii principali ai ziarului. Iar aceasta, la rândul său, ne-a permis să fim cu adevărat independenţi, să nu manifestăm, din considerente financiare,  servilism faţă de anumite partide, lideri politici, faţă de preşedinţi de raion şi primari. Ei vin şi se duc, iar ziarul rămâne fidel intereselor cititorilor săi de a-i informa despre activitatea autorităţilor publice, despre evenimentele ce au loc în viaţa socială, economică, politică, a nominaliza problemele cu care se confruntă oamenii de rând şi a le ajuta în rezolvarea lor. Totdeauna am manifestat seriozitate, responsabilitate, obiectivitate, principilalitate, de aceea şi materialele inserate în paginile ziarului generează discuţii în mijlocul cititorilor, dar şi reacţii nu totdeauna adecvate ale unor persoane oficiale, care de mult ar trebui să cunoască faptul că ziarul nu este o unealtă în mâna lor pentru a-şi lustrui imaginea sau a relata numai despre rezultatele pozitive din activitatea proprie. Nu am avut, nu avem şi nici nu vom avea prostul obicei de a reacţiona la atacurile unor impotenţi din naştere, dar cu aere de unici profesionişti şi cunoscători ai adevărului. Pentru noi e mai importantă reacţia cititorului de rând. De altfel, câinii latră, caravana trece…

Desigur, pe parcursul anilor am avut parte de toate. Au fost momente de bucurie, iar despre aceasta vorbesc cele peste 50 de diplome de care s-au învrednicit colaboratorii ziarului în cadrul diverselor concursuri şi campanii sociale.  Unele dintre ele ocupă cea mai mare partea a unui perete în sediul redacţiei şi de fiecare dată întâlnesc sutele de vizitatori care ne păşesc pragul săptămânal.

Suntem aşa cum suntem, cu ajunsurile şi neajunsurile noastre, ca toţi oamenii care zi de zi îşi fac cu migală meseria. Principalul pentru noi este ca dumneavoastră, dragi cititori, în fiecare vinere să luaţi  ziarul „UNGHIUL” şi să vedeţi lumea aşa cum este ea.

Dar am avut curajul şi perseverenţa de a învinge toate obstacolele din cale, de a ne deda cu trup şi suflet cauzei ziarului, pentru care cel mai de preţ este cititorul, deoarece numai el poate aprecia munca noastră. Iar noi şi în continuare vom fi oglinda societăţii, vom descrie evenimentele şi fenomenele astfel, ca cititorul să vadă VIAŢA AŞA CUM ESTE EA, fără a retuşa şi fără a utiliza numai culori roze. În timpurile noastre, când bântuie promisiunile, minciuna, disperarea, trădarea, vom demonstra, cum am mai făcut-o începând cu 1997, curaj, echidistanţă, transparenţă, perseverenţă în activitate şi respect faţă de cititori şi faţă de cei despre care scriem, chiar şi în plan critic.

Echipa UNGHIUL

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.