Aproape în fiecare vară, unghenenii adresează întrebarea: ce se întâmplă cu rezervoarele de gaz, care, deși sunt mai puține în oraș, continuă să fie împânzite de buruieni și să se transforme în adăposturi pentru persoanele fără casă și în loc de satisfacere a nevoilor, cu atât mai mult cu cât în Ungheni nu există toalete publice.
Se vorbește că aceste terenuri, pe care sunt îngropate rezervoarele de gaz lichefiat, ar aparține SA „Moldovagaz” și, având un asemenea proprietar, ele ar trebui să fie într-o ordine exemplară. Dacă, cum a menționat o cititoare a ziarului, ar fi înconjurate de un gard bun, încât nimeni să nu aibă acces pe teritoriu, Dumnezeu cu ele. Ea a vorbit în mod special despre rezervorul de gaz din curtea unei case ce se află lângă piață, pe strada Bernardazzi. În același timp, locuitorii din Ungheni au mai anunțat că primăria a folosit cu succes terenul rezervorului de gaz din curtea casei de pe strada Boico 2.
Potrivit lui Sergiu Cațer, directorul SRL „Ungheni-Gaz”, în ceea ce privește rezervoarele de gaz – niște butoaie uriașe, de care în oraș mai sunt vreo 20 – le vând când au posibilitatea, la valoarea reziduală. Terenurile, sau, mai bine zis, pământul în care sunt îngropate rezervoarele de gaz, susține sursa, aparțin primăriei. Iată, locuitorii casei numărul 2 de pe strada Boico au apelat la conducerea municipiului, aceasta, la rândul ei, s-a adresat lor și rezervoarele de gaz au fost scoase, iar în locul lor s-a făcut o parcare sau un teren de joacă. „Ce probleme? Locuitorii fac un demers la primărie, noi informăm „Moldovagaz” – lucrările necesită anumite cheltuieli – și problema este rezolvată. Ne străduim, acolo unde putem, să ajutăm locuitorilor pentru ca orașul să arate demn”, spune Sergiu Cațer. În ceea ce privește teritoriul rezervoarelor de gaz de pe strada Bernardazzi, el a promis că va trimite lucrători acolo în aceeași zi. În plus, se încearcă să se facă acolo ordine de 2-3 ori pe an, dar știți ce fel de oameni avem, iau și aruncă gunoi.
Viceprimarul municipiului, Cristofor Codreanu, a precizat că terenurile rezervoarelor sunt publice, dar date în folosință la „Moldovagaz”, care a decis să demonteze rezervoarele atunci când există un cumpărător care pare să se ocupe de demontare, apoi terenul este amenajat și transmis, conform actului, primăriei. Potrivit acestuia, în curțile de pe străzile Bernardazzi 13, Crestiuc 6 și 8, urmează să fie efectuate lucrări de reparație, astfel soarta rezervoarelor pare să fie hotărâtă. În același timp, primăria a expediat o scrisoare către SRL „Ungheni-Gaz” prin care cere să se restabilească ordinea în aceste zone.
Totuși, nu degeaba se spune: copilul cu prea multe moașe rămâne cu buricul netăiat.