Guvernarea lucrează, uneori îți pare că chiar în sudoarea frunții. Ei și la miez de noapte adoptă decizii. Vorba aceea: „Țara doarme, Guvernul lucrează…”
Totodată îi asigură pe cei care le urmăresc posturile de televiziune afiliate că reformele sunt în beneficiul lor, că mâine sau poimâine (depinde de caracterul reformei) aceștia se vor trezi într-un adevărat Eden și nu în Moldovioara lor „trecută prin foc și prin sabie, furată, trădată mereu”, așa cum zice poetul. Dar, iată nu știu cum se face că reformele ce se vor mai aproape de popor se află la sute de kilometri (până acum erau câteva zeci ca să ajungă la centrele raionale, acum însă trebuie să scoată sute de lei din buzunar pentru a-și rezolva problemele).
Dacă ieri știau exact cui poate să ceară o părere și un răspuns la vreo întrebare, atunci acum ia responsabilul de unde nu-i, trebuie să sune în alte raioane ca să afle ce se întâmplă în al său ori să constate că nici șef, dar nici interimar nu este și nimeni nu poate face nimic ca să te ajute. Ce mai, se reformează sistemul! Și iată, cetățeanul parcă se acomodează și cu faptul acesta, adică un fel de „telefon stricat”, joaca aceea din copilăria noastră. Omul află cui, cum și unde să se adreseze, iar când sună, îl lovește drept în moalele capului replica: „Noi nu cunoaștem că persoana X nu ar mai fi în funcție”. Și iar sunete de telefon, și iar timp pierdut… Eh, ce reforme mai aproape de popor?!
Totul se reformează. Până și siguranța cetățeanului. „112” e cifra de care depinde dacă vei scăpa de moarte sau nu. Trebuie să te rogi să îți răspundă vreun operator care cunoaște cât de cât noțiuni de bază din anatomie și geografia țării. Au fost cazuri de apeluri când operatorul a încurcat raioanele și localitățile și s-a intervenit cu multă întârziere. Slavă Domnului că s-a dovedit a fi un jaf, dar nu un omor.
Guvernanții reformează sistemul și ne fac egali pe toți în fața legii. Ca exemplu, proaspăta decizie cu cele 12% impozit pe venit pentru toți cetățenii. Nici nu știu cum li s-a ridicat mâna în Parlament ca să o voteze! Cum poate să fie egal unul cu un salariu de aproape 2 mii lei și altul cu peste 20 mii lei?