Atât la Ungheni, cât şi în întreaga ţară, continuă colectarea semnăturilor în sprijinul referendumului constituţional privind alegerea şi demiterea şefului statului de către popor. Data limită până când cetăţenii din raionul Ungheni îşi pot da semnătura pentru cauzele plebiscitului este 14 martie curent. În acest sens, atât în oraş, cât şi în sate voluntarii din grupurile de iniţiativă bat de la poartă la poartă şi îndeamnă lumea să semneze pe cele patru liste de subscripţie. În oraşul Ungheni, la intersecţia străzilor Naţională şi Vasile Alecsandri, este instalat un cort. Aici orice cetăţean, având cu sine buletinul de identitate poate să îşi depună semnătura pentru susţinerea referendumului. Totodată, în raion sunt detaşate grupuri de voluntari, care colectează semnături, în special în localităţile în care nu au fost prezenţi voluntarii din grupurile de iniţiativă. În primăriile mari câte o persoană, împuternicită prin mandat, adună semnăturile.
Natalia Suciu, voluntar, spune că s-a implicat în procesul de colectare a semnăturilor pentru că îşi doreşte ca ai săi nepoţi să trăiască într-o ţară liberă, fără corupţi la guvernare. Dânsa regretă faptul că tinerii din raionul Ungheni sunt mai puţin activi, în timp ce cei din raioanele de nord ale ţării se implică în acest proces şi se pronunţă pentru organizarea referendumului.
Liderul grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor, Gheorghe Petic, a menţionat că cei mai activi cetăţeni, de rând cu autorităţile publice locale, s-au dovedit a fi în localităţile Costuleni, Pârliţa, Todireşti, Mănoileşti, Petreşti, Cetireni, oraşul Ungheni. Potrivit lui, deocamdată au fost colectate aproape 17 mii de semnături din necesarul de 20 de mii. Pe ţară, se cer de a fi adunate peste 350 de semnături. Dansul spune: „Sper că în perioada care a mai rămas cetăţenii vor fi responsabili faţă de soarta ţării. E necesar să ne mobilizăm, iar puterea să aparţină poporului. De aceea îndemn conaţionalii să semneze pentru referendum. Să nu treacă pe alături!”.
Interlocutorul mai spune că asupra voluntarilor nu au fost aplicate presiuni, doar că în unele localităţi primarii au fost mai puţin cooperanţi. „Important e să ne ofere un local, o masă şi un scaun şi să nu pună piedici”, a punctat liderul grupului de iniţiativă pentru colectarea semnăturilor, Gheorghe Petic.