Timp de trei zile un grup de profesori, în număr de 30, și un altul de copii, numărând 21, de la LT „Mihai Eminescu” din Ungheni au parcurs 250 kilometri, pentru a face un schimb de experiență cu colegii lor de la Școala Gimnazială ,,Constantin Platon” din Bacău. Aici, cadrele didactice au desfășurat ateliere de lucru cu elevi din clasele primare și de la ciclul gimnazial a instituției gazdă. Astfel, ei au învățat despre rolul esteticii în educație, jocul și rolul lui în cadrul orelor de curs, textul aplicativ și utilizarea lui în procesul de predare, metoda „pălăriilor zâmbitoare”.
Apoi, profesorii din Ungheni au luat cunoștință de modul cum lucrează cei din Bacău cu documentația, dar și cum sunt amenajate sălile de clasă. Roza Ilica, director-adjunct la LT „Mihai Eminescu”, a menționat că acest schimb de experiență a fost unul interactiv și foarte util pentru ea și colegii ei.
La rândul lor, cei 21 de copii din Ungheni au fost cazați în familiile elevilor băcăuani. Ei au vizitat mai multe locații de aici, combinând utilul cu plăcutul, dintre care menționăm salina, Planetariul etc.
Sfârșitul vizitei a culminat cu o activitate cultural-artistică, prezentată de elevii Școlii Gimnaziale ,,Constantin Platon”.
Schimbul de experiență a avut loc în cadrul proiectului educațional din domeniul cultural-artistic „250 km de vise, bucurii și speranțe”, implemementat de Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, municipiul Ungheni, Republica Moldova, și Școala Gimnazială „Constantin Platon” din Bacău, România.