Marcel Ursu a crescut. La fel au evoluat şi reuşitele sale. Tânărul jucător de dame e în clasa a opta, iar în anul 2015 a obţinut o performanţă de care este mândru atât el şi antrenorul Igor Rotaru, cât şi familia sa. Dânsul a fost inclus în lotul naţional şi a participat la un campionat mondial care s-a desfăşurat în Bulgaria. Datorită aportului pe care l-a adus fiecare sportiv, echipa din Moldova s-a plasat pe locul III.
„Probabil, e cel mai bun rezultat obţinut în ultimii ani de către sportivii noştri la un campionat mondial. E o premieră pentru selecţionata Moldovei şi mă bucur că a fost şi aportul meu. Sper să am victorii şi mai răsunătoare”, punctează Marcel Ursu. Pentru această victorie lui i-a fost decernată o diplomă, la nivel naţional.
Tânărul sportiv spune că a început să practice jocul de dame încă de la vârsta de 7 ani. A ales acest gen de sport, deoarece i se părea că astfel va putea să îşi dezvolte şi alte capacităţi intelectuale. „Jocul de dame m-a disciplinat. Am devenit mai răbdător. Chiar şi la şcoală am rezultate mai bune, la obiectele reale”, mărturiseşte Marcel. Părinţii sunt mândri că fiul lor a ales această cale, chiar dacă, faţă în faţă cu campionul, pierd detaşat. „Disputăm meciuri acasă, iar Marcel mereu câştigă. Probabil, ar putea şi să predea acest gen de sport. Succesele lui Marcel se datorează şi antrenorului său, Igor Rotaru, care a investit mult timp şi speranţă în el”, povesteşte tatăl băiatului, Mihai Ursu. Desigur, a avut şi înfrângeri, despre care sportivul spune că sunt mai importante decât victoriile, deoarece îl motivează să se antreneze mai mult.
Succesele lui Marcel nu se măsoară doar în diplome şi medalii, care, de altfel, au depăşit numărul de 100, însă şi în cunoştinţele, abilităţile dobândite. Jucătorul de dame zice că odată cu practicarea acestui sport doreşte să persevereze, mai ales la ştiinţele reale. Deci, acasă, dacă nu stă în faţa tablei de dame, rezolvă exerciţii sau probleme la matematică, fizică. Această ocupaţie nu e întâmplătoare, deoarece Marcel admite că participările la campionatele la jocul de dame nu vor fi o sursă din care să îşi asigure viitorul: „Acest sport nu e atât de dezvoltat în ţara noastră. Va fi ca un hobby şi voi continua să particip la întreceri”. Dânsul vrea să devină medic, iar această profesie implică şi unele abilităţi dobândite la jocul de dame: „O regulă importantă a acestui sport e să îţi analizezi mişcările, pentru că din moment ce pui mâna pe o piesă, trebuie să schimbi poziţia, care să te aducă spre un rezultat pozitiv. Aşa e şi în medicină”.