Diana Garabadji este o tânără mămică, care creează ținute comode, simple și totodată elegante pentru copii și părinți. E stabilită de ceva vreme în orașul Leeds, Marea Britanie, despre care spune că o inspiră foarte mult și deja se gândește să-și lanseze propria afacere. Mai ales că, primblându-se pe stradă împreună cu fiica ei și oamenii văzându-le îmbrăcate la fel de fiecare dată, este întrebată de unde procură așa haine.
— Cum a influențat localitatea de unde veniți, vorbim de satul Drujba, asupra omului Diana Garabadji?
— Anume localitatea și copilăria mea din Drujba m-au făcut să știu ce îmi doresc, să îmi fac planuri și să merg cu dăruire totală spre realizarea lor. Cu multă muncă și fără să aștept de la nimeni ajutor. Persoanele dragi care îmi sunt alături și mă susțin știu prin ce greutăți am trecut eu ca ele să ajungă să se mândrească cu mine și pentru asta le mulțumesc din suflet.
— Dacă viața v-ar oferi o nouă șansă, oportunitate, ce carieră ați alege?
— Îmi place să cred că pot orice să realizez (zâmbește). Respectiv, cred că aș deveni talentată în orice aș alege!
— Cum s-a născut ideea de a crea ținute mamă-fiică?
— Nici prin cap să îmi treacă că voi ajunge să fiu cunoscută prin ținutele vestimentare cusute pentru mine și fetița mea. Această idee a apărut atunci când eram în concediu de maternitate. Dispuneam de mult timp, mașină de cusut, cursuri de croitorie, dar bani foarte puțini pentru a-mi cumpăra haine din comerț și atunci mi-am zis de ce să nu încerc să cos. Așa a apărut primul set mamă-fiică, când Emma avea 4 luni.
— Ce sau cine te inspiră atunci când lucrezi la o nouă ținută vestimentară?
— Emma, fetița mea, a fost și a rămas sursa mea de inspirație. După felul ei de a fi îmi apar idei și idei. Ea mă încarcă cu energia sa pozitivă și e modelul meu ideal. Dupa fotografiile ei se vede cât de mult îi place să pozeze și să prezinte hăinuțele cusute de mami (râde).
— Dacă ai face un calcul, care ar fi raportul dintre artă și meseria învățată în design vestimentar?
— Cred că e cel despre care vorbesc toţi, care au realizat ceva în viaţa lor: 99% efort, 1% inspiraţie sau artă. Doar cu studiile nu faci nimic, este nevoie de muncă și dedicație.
— Am citit undeva că lucrezi și la comandă. Cum îți dai seama ce își dorește o clientă, ce i se potrivește?
— Da, cos și la comandă, însă doar atunci când dispun de timp. De regulă, mămicile preferă cămășile și rochițele ce le văd deja îmbrăcate pe noi. Facem puține ajustări de mărime, culoare și stofă.
— Cu ce tip de țesătură îți place să lucrezi și de ce?
— Folosesc de toate – fibre naturale de origine vegetală (bumbac, in), fibre naturale de origine animală (mătase, lână), fibre sintentice și artificiale (vascoză, poliester și elastan).
Nu poţi să realizezi un produs finit de înaltă calitate din ţesături de calitate inferioară.
— Ce fel de ținute preferă de obicei clientele tale?
— Colorate, feminine și deosebite – bluzele, vestele, rochiile și rochiile-cămașă. Pentru a merge fie la plimbare, fie la grădiniță, fie la un eveniment monden sau în vacanță. Oricum, eu optez pentru simplititate și comoditate.
— Ai avut în calitate de cliente și vedete? Dacă da, care sunt preferințele lor în materie de ținute pentru ele și fiicele lor?
— Da, desigur, am avut. Sunt la fel ca și ceilalți, preferă ținute comode și, în cele mai dese cazuri, asortate și pentru copiii lor.
— Ce sfaturi le-ai da tinerilor care ar dori să facă carieră în design?
— Să își urmeze visele, să învețe mult și să se dedice 100% în ceea ce fac.
— Ce amintire frumoasă ai din Drujba?
— Mai frumoase sunt cele de sărbători, când ne adunam toată familia la masă și era liniște și pace!