Acum se vorbește și se scrie mult despre faptul că în produsele lactate ale unor producători nu s-a găsit lapte. Grăsimile sunt vegetale, laptele e din praf. Despre acest lucru poate nu știau doar cei care au verificat, iar cumpărătorii de mult timp știu foarte bine. Gândiți-vă, oameni buni, de unde atâta lapte, dacă ferme în republică, în general, nu au mai rămas. Iar acei gospodari care au vaci, laptele îl vând la piață, deși nu este deloc ușor.
Acum, se pare, nu-l mai recepționează nimeni de la persoane particulare, cum era înainte, nimeni nu are nevoie de el, deoarece este mai ușor să dizolvi laptele-praf cu apă caldă. Cică, l-ar cumpăra din Ucraina, deși, cine știe, acum doar toate țările au legături comerciale, poate e adus din Peru sau din altă parte.
De asemenea mă miră abundența de carne de pui pe rafturile magazinelor. Câte ferme avicole ar trebui să fie, ca în fiecare magazin, la fiecare colț să avem atâtea ouă și carne? Ți se face groază când te gândești cu ce trebuie să hrănești găinile ca în fiecare zi să obții sumedenie de ouă și să tăi pui.
Orice ai cumpăra, totul trezește temeri. Ni se spune, mâncați iaurt, el e foarte folositor. Cum poate fi benefic un produs care are un termen de valabilitate de câteva luni? Același lucru e cu mezelurile, peștele, ceaiul. Ai turnat apă clocotită peste pliculeț și el se face infuzie, ce-i drept, fără gust și miros. Prăjiturile, torturile – toate cu aceeași cremă, cu flori de culorii vii, dar nu se știe din ce grăsimi, smântână sau ouă sunt făcute. Chiar și apa potabilă îmbuteliată, în care izvor e atât de multă? Probabil, în râurile Prut și Nistru.
Mai trebuie să ne mire faptul că oamenii suferă și mor de tot felul de boli, dacă aceștia consumă tot felul de chimicale și nimănui nu îi pasă? Un oficial a spus cam așa, că industria produselor lactate de mult timp se află în centrul atenției lor, începând cu anul 2013. Ar fi fost deja si rezultate necorespunzătoare, și amenzi pentru produsele necalitative. Au fost și sunt deja de 4 ani. Altul ne-a liniștit că nu-i nimic, pur și simplu, pe etichete trebuie să fie scris din ce și ce e fabricat, atunci totul va fi mai ieftin. Rămâne doar să ne bucurăm pentru noi, dacă e mai ieftin, înseamnă că vom mânca mai mult.