Pandemia COVID-19 impune schimbări radicale ale societății noastre, iar sistemul educațional pentru a nu deveni a doua linie de luptă cu pandemia, după sistemul medical, trece la instruirea la distanță. Acest fapt a complicat procesul de instruire și de comunicare, deoarece nu toți elevii dispun de tehnologii informaționale necesare pentru a face față acestor provocări. Cea mai mare parte a elevilor Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” din municipiul Ungheni, Republica Moldova, au succese la olimpiadele pe obiecte, la competițiile sportive, la diverse concursuri școlare și extracurriculare de nivel local, național și chiar internațional. Însă unii din acești elevi fac parte din familii social – vulnerabile (familii numeroase, monoparentale, cu venituri mici). În aceste condiții complicate, instituția noastră își concentrează atenția atât pe formarea cadrelor didactice, cât și pe identificarea unor oportunități de încurajare și motivare a elevilor pentru a-și îmbunătăți experiența, asigurându-le acces la educație.
În acest sens, către compania elvețiană Partners Group a fost depus spre finanțare un proiect ce viza procurarea a 50 tablete și 50 cartele conectate la internet pentru un an de zile, pentru a asigura integrarea socială a elevilor care au nevoie.
Într-adevăr, instrumentele web 2.0 asigură o studiere aprofundată a limbilor străine, dezvoltarea auzului fonematic, a creativității și a gândirii critice, care sunt atât de necesare în cadrul orelor de studiu, dar și în viața cotidiană. Oferă elevilor posibilitatea de a accesa și descărca informații și programe utile, de a utiliza diverse platforme educaționale, de a socializa cu semenii prin rețelele sociale, iar cadrelor didactice le oferă șansa, creând un mediu online sigur, să crească și să educe cetățeni demni și proactivi.
În acest context, apreciem mult și suntem recunoscători Companiei Partners Group pentru abordarea promptă a nevoilor actuale specifice societății și instituției noastre, asigurând șanse egale și oportunități tuturor copiilor. MULȚUMIM!