La sfârșitul ultimei luni de iarnă, la liceul „Aleksandr Pușkin” din municipiul Ungheni a avut loc o șezătoare. „Privim cu încredere în viitor, dar nu ne uităm trecutul” – acesta a fost motto-ul evenimentului spectaculos, cu multe cântece, poezii, glume, lucrări executate manual, care pe vremuri era ceva obișnuit pentru străbunicii actualilor elevi. La pregătirea acestei întâlniri pe roluri și-au pus nu numai ideile, ci și sufletul elevii clasei a VII-a „B” împreună cu diriginta lor de clasă, Claudia Solomon, și părinții.
Apropo, Claudia Solomon a menționat că propunerea de a organiza șezătoarea a fost acceptată cu mare plăcere atât de copii, profesori, cât și de părinți. Evenimentul, potrivit ei, a fascinat publicul cu obiectele confecționate de mâinile dibace, care au brodat, au tricotat, iar în timpul lucrului meșterițele, așa cum se cuvine, au cântat, au spus ghicitori și frământări de limbă. Această întâlnire a devenit atât de emoționantă datorită cooperării dintre profesori, părinți și elevi.
Sărbătoarea folclorică a culminat cu plăcinte pentru toate gisturile. Președinta comitetului de părinți al clasei, Elena Volentir, a menționat că pentru aceste produse culinare tradiționale, de care nu se poate lipsi nicio sărbătoare la moldoveni, trebuie să mulțumească părinților și profesorilor – unii au cumpărat făină, alții – ulei și alte produse, altcineva a făcut plăcinte cu brânză de vaci, cu cartofi, cu varză sau dovleac.
Trebuie remarcat faptul că următorul eveniment din acest liceu a fost un flashmob, prin care aici fost salutată sosirea primăverii. Înainte de începerea orelor, pe 1 martie, în curtea școlii era multă înviorare. Participanții la această „mulțime de o clipă” – așa se traduce din engleză flash mob – au înmânat trecătorilor mărtișoare. Directorul adjunct al instituției, Valentina Gonțova, a declarat că nu au fost persoane indiferente – fiecare mesaj roșu cu alb al primăverii oamenii l-au întâmpinat cu uimire, zâmbet și recunoștință.