În ciuda faptului că în 2021 am trăit în condiții pandemice, cu reguli sanitare stricte împotriva COVID-19, angajații de la Palatul de cultură Ungheni au înregistrat succese remarcabile, iar la 14 ianuarie în ajunul Zilei Culturii Naționale aceștia s-au întâlnit pentru a trece în revistă realizările.
Pe parcursul lui 2021 conducătorii artistici de la Palatul de Cultură Ungheni au avut participări la diverse concursuri și festivaluri naționale și internaționale de unde au acasă premii valoroase și ne-au promovat tradițiile.
Silvia Zagoreanu, directoarea instituției, a precizat că la capitolul reușite în 2021 a fost și la îmbunătățirea infrastructurii Palatului de Cultură Ungheni. Referitor la aceasta Primăria municipiului Ungheni a comunicat că peste 500 mii de lei din bugetul public au fost investiți în achiziționarea unor instrumente muzicale, a costumelor populare, în reparația și amenajarea Palatului de Cultură.
Tot la capitolul sucese e și faptul că scena de vară a fost strămutată de pe Piața Independenței în scuarul Palatului de Cultură Ungheni, iar Festivalul de Dans „Hora de la Prut” a fost transmis live de „Tezaur”TV.
Angajații Palatului de Cultură Ungheni au primit diplome pentru activitatea prodigioasă din partea Primăriei municipiului Ungheni.
Numărul 12 al revistei „Realități culturale” dedicat în întregime „Struguraș”-ului
Ultimul număr al revistei „Realități culturale” a fost dedicat în întregime orchestrei și ansamblului de dans „Struguraș”, care în 2021 a marcat 75 de ani de la fondare. Silvia Zagoreanu a precizat că din cauza pandemiei nu s-a putut prezenta un concert aniversar și de aceea s-a decis ca acest eveniment să fie sărbătorit altfel.
Publicația conține cuvinte de felicitare din partea unor personalități marcante a culturii. Printre care îi menționăm Pavel Popa, coregraf, maestru în artă, Marcel Dupu, director Clubul Copiilor Dorohoi, Serghei Boboc, Ministerul Culturii al RM, Vasile Panainte, maestru în artă, Iulia și Nicolae Paliț, Veta Ghimpu Munteanu, interpretă și jurnalistă, Vadim Pîslaru, șeful Secției Cultură și Turism Ungheni, foști dansatori ai ansamblului de dans „Struguraș”. „În cele 28 de pagini, inclusiv coperta, sunt inserate 35 de fotografii ce reflectă istoria „Struguraș”-ului și a oamenilor săi, iar interviurile și articolele publicate ne ajută să facem o trecere în revistă a ceea ce s-a întâmplat de-a lungul celor 75 de ani de activitate a ansamblului” (Primăria Municipiului Ungheni / facebook).