Pe 27 martie a fost celebrată la Ungheni ziua mondială a teatrului. S-au montat spectacole, atât pentru copii, cât și pentru publicul matur. Au organizat discuții sociale, ședințe foto, diverse jocuri și concursuri.
Edgar Bunea, coordonatorul și regizorul la două grupuri de actori – „TeatrUngheni” (Nota red: Ziarul „Unghiul” a scris despre activitatea acestei trupe) și mai proaspăt a echipei „TeatruAsachi”, ne spune că pentru el a fost o onoare să organizeze acest eveniment. „Împreună cu echipa „TeatrUngheni” și „TeatruAsachi” am venit în fața publicului cu trei spectacole. dintre care unul a fost pentru copii „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”, altul a fost pentru adolescenți. În „Recreația”, pentru că acesta e genericul celei de-a doua piesă pusă în scenă, am adus în vizor tema – viciile sociale a tinerilor. Prin intermediul celui de-al treilea spectacol, „În fața blocului”, am vorbit despre lupta dintre generații” ne specifică Edgar Bunea.
Dovada că ai făcut un spectacol bun e reacția publicului
În continuare Edgar Bunea ne precizează că, urmărind cu atenție spectatorii, poate afirma că au reușit să ajungă la sufletele spectatorilor, în special, a copiilor, care s-au distrat și au interacționat cu actorii. „Ceea ce pot spune despre publicul matur, am fost plăcut surprins de faptul că au dorit să vizioneze spectacolul pentru copii și de aceea, am jucat încă o dată „Albă ca Zăpada și cei șapte pitici”. Cu siguranță au fost mulțumiți pentru că au plecat din sala de spectacol binedispuși” a mai menționat acesta.
La sfârșit Edgar Bunea a concluzionat: „Eu cred că am revenit acasă cu o misiune enorm de importantă – să pot cumva să schimb lumea și tinerii din Ungheni și să culturalizez sub o formă sau alta prin teatru”.
Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită în 1961, de Institutul Internațional de Teatru (ITI). Din 1962 a devenit un eveniment anual, organizat de centrele ITI şi comunitatea internaţională de teatru.