Tradițional, în prima săptămână a lunii noiembrie, Biblioteca Publică Raională „Dimitrie Cantemir” își marchează Zilele Bibliotecii, anul acesta fiind la a XX-a ediție.
Începând cu 2 noiembrie și până în data de 6 noiembrie, publicul unghenean a avut parte de un program amplu, și ținând cont de criza pandemică, toate activitățile s-au desfășurat online. Evenimentul a început cu o poveste digitală „Dimitrie Cantemir – făclia culturii românești”, care a fost plasată pe site-urile de socializare.
Totodată, a fost prezentată și o expoziție de carte online „Dimitrie Cantemir – personalitate multilaterală a culturii române și europene”. De asemenea, la biblioteca pentru copii a fost construit un joc online cu puzzle cu „Chipul lui Dimitrie Cantemir – cărturar, enciclopedist, scriitor, domn al Țării Moldovei”. Curiozitățile din viața lui Dimitrie Cantemir au putut fi aflate din Proiectul online „Idei inspirate pe benzi desenate”.
Tot în data de 4 noiembrie a avut loc parada filmulețelor digitale „Cunoaștem orașul, cunoaștem scriitorul”, de data aceasta cu strada Dimitrie Cantemir, fiind una dintre cele mai vechi străzi din municipiul Ungheni. Filmulețele sunt create de echipa Bibliotecii „Dimitrie Cantemir” în cadrul proiectului „Străzi unghenene, GPS literar și istoric”.
Revista informativă online „D. Cantemir – un Domnitor moldovean care a făcut istorie”, lista de recomandare online „Biblioteca în competiție cu timpul”, precum și rebusul online „Viața și activitatea domnitorului” – toate acestea au fost propuse spre lecturare, virtual, publicului larg.
Un rol important în organizarea și desfășurarea activității bibliotecii o are bibliotecarul, și cu acest prilej a fost realizat și distribuit un filmuleț digital despre frumoasa echipă a bibliotecii, în frunte cu Nadejda Mihai, directoarea BPR „Dimitrie Cantemir”. Potrivit dânsei, toate activitățile din această săptămână, au fost organizate de câte un bibliotecar și fiecare a avut responsabilitatea sa. „Ne pare rău că anul acesta nu am avut oaspeții cu care eram mereu obișnuiți, cu publicul de care, bineînțeles ne este dor, dar mă bucur, că organizând acest eveniment, am reușit să fim mai aproape de public, am reușit să punem în valoare atât instituția, cât și bibliotecarii care activează aici” a mai menționat directoarea.
Material apărut în cadrul inițiativei „Biblioteca faptelor bune”, unde ziarul „Unghiul” este partener media.