Dragostea de locurile natale, dar și cea de a așterne cuvântul în albia poeziei îl face pe Vitalie Moisei, originar din satul Rădenii Vechi, să revină la baștină, acolo unde își găsește sursa de inspirație.
Tot ce a adunat în placheta de versuri ”Zborul dorului” a hotărât să împărtășească cu sătenii săi, dar mai cu seamă cu elevii gimnaziului local. Autorul le-a citit versurile sale, a discutat cu ei despre acestea, a primit și a dat răspunsuri la întrebări. „M-au întrebat despre părinți, școală, familie, prieteni, regrete, poezie. E cartea de suflet, pe care o dedic satului meu de baștină, cu oameni harnici și blajini, părinților mei, familiei mele dragi, colegului de serviciu Sergiu Coipan rănit în timpul unei rețineri”, ne-a adus la cunoștință Vitalie Moisei, autorul plachetei de versuri.
Rătăcit printre gânduri, pășind prin grijile cotidiene, autorul a scris versuri în care, potrivit dânsului, inima și sufletul au mărturisit regrete, amintiri, durere, dragoste, compasiune și mult dor. „Cartea a fost scrisă grație consătencei mele Silvia Lunevi, alături de Victor Moraru, Maria Scutelnic și alți prieteni” spune autorul cărții.
Prezentă la eveniment a fost și Lia Țîcu, poetă și scriitoare, care își are originea din aceeași localitate, iar actualmente muncește pe insula Rodos din Grecia. Impresionată de prestația consăteanului ei, dânsa a menționat următoarele: ”Ce fericiți suntem că ne-am născut la sat, un sat care se hotărnicește cu grădinile lui Dumnezeu și unde ne cheamă mereu zborul dorului. Dacă cineva constată că moldovenii nu citesc, la Rădenii Vechi se poate de demonstrat contrariul”.
Încântați de cele prezentate au rămas elevii claselor primare, dar și pedagogii de la instituție. ”Sufletul întâlnirii respective a fost profesoara Maria Răileanu, care a reușit să organizeze în spectacol muzical de coregrafie și poezie, pus în scenă de copiii gimnaziului”, ne-a relatat Vitalie Moisei. ”Activitatea a fost una de neuitat. Ne bucurăm că asemenea eveniment a adunat la un loc mai mulți parteneri: biblioteca publică a localității, cea școlară și reprezentanții administrației publice locale”, a menționat profesoara de la gimnaziu, Galina Bulbaș.