Evenimentul de omagiere a continuat în incinta Casei Limbii Române „Mihai Eminescu”, având ca generic „ Vieru- lacrima limbii române”. La eveniment a venit lume care a crescut cu poeziile lui Gr. Vieru, admiratori și promotori ai operei acestuia.
În debutul evenimentului elevii IP LT „Al. Pușkin”, ghidați de profesoarele Ala Prodan și Veronica Gheceanu, au prezentat un vast program de poezii și cântece pe versurile poetului. Ansamblul vocal „Nocturn” a interpretat piesele „Floare albastră”, „Fuga-fuga” și „Casa părintească”, conducător artistic Lilia Gologan.
Poeziile îndrăgitului poet s-au împletit cu versurile membrilor Cenaclului literar-artistic „Suflet de poet”. Astfel Adina-Ioana Fuga, Ludmila Petrache, Tatiana Cimbriciuc, Natalia Mocan, Tatiana Ceretean și Constantin Alcaz au dedicat Poetului sufletului câte un acrostih cu titlul Grigore Vieru, aceasta fiind tema pentru acasă.
Au continuat să răsune cântece pe versurile lui Vieru. Membrele grupului „UnFolk” Maria Coval și Victoria Cebotaru au interpretat piesele „Pentru ea” și, respectiv, „Răsai”. Iar conducătoarea grupului și membra Cenaclului „Suflet de poet” Aliona Leșanu a adus în dar două piese minunate dedicate poetului Grigore Vieru, muzica aparținând cantautoarei.
Mirela Rusu, elevă la IP ȘP „Sp. Vangheli”, a devenit prietenă fidelă a Casei Limbii Române. De această dată ea a interpretat cântecul „Drag îmi este graiul” și poezia „Legământ”.
Creațiile membrilor Cenaclului literar-artistic „Suflet de poet” devin tot mai îndrăgite în rândurile comunității. Astfel Valentina Roșca, pensionară, a binevoit să recite o poezie din creațiile lor „A plecat poetul dintre noi”.
Evenimentul a culminat cu prezentarea de excepție al Ansamblului Folcloric „Vârsta de aur” de la Palatul de Cultură, conducător Iulia Cotomin și acompaniatoare Ana Gorincioi. Membrii ansamblului au interpretat cântecele pe versurile lui Grigore Vieru „Cântecul mamei” și „Iarba dorului”. Iar finalul l-a încununat cântecul folcloric „Cine vine”.
La eveniment au fost prezenți și elevi de la Centrul de Excelență pentru Securitatea Frontierei, și profesori, dar au fost și persoane ce au venit pentru prima dată la centru și au rămas plăcut surprinse, cu dorință de a participa și la alte evenimente în cadrul Casei Limbii Române „Mihai Eminescu” din mun. Ungheni.