Trei ani au trecut de când a fost reparată strada Hasdeu din Ungheni. Reparația a fost făcută, iar trotuarele așa și le-au lăsat – un sfert dintre ele au rămas într-un hal fără de hal. Locatarul blocului cu 9 etaje, Victor Munteanu, spune că nu înțelege, de ce atunci s-au făcut trotuare pavate numai pe lângă casele particulare, iar locatarilor câtorva blocuri cu 5 și 9 etaje, plus casele cu 2 etaje, li s-a promis că, de îndată ce începe punerea în aplicare a altui proiect, vor pava și aici.
„Dacă stai să te gândești, ar fi trebuit să pornească de la colț, de la intersecția cu strada Bernardazzi. În fiecare din aceste case trăiesc mai mulți oameni decât pe restul străzii. Nu am nimic împotrivă că s-au făcut trotuare spre spital, dar ar fi trebuit să se gândească și la sectorul pe care locuiesc atâția oameni, pe unde trec locuitorii din tot cartierul Tineretului. Probabil, ar fi trebuit să calculeze, să facă, de exemplu, trotuarele de o parte a străzii, apoi să treacă de cealaltă. Și să spună când în sfârșit aici se vor face trotuarele normale”, se indignează bărbatul.
Potrivit viceprimarului de Ungheni, Cristofor Codreanu, s-au depus actele pentru un proiect, datorită căruia din nou se va efectua reparația trotuarelor, în plus, vor fi făcute și piste de ciclism de pe strada Națională până pe Bernardazzi. Însă în primul rând vor fi reparate curțile pe străzile Boico 11, Hasdeu 8, 10, 12. După aceasta va continua reparația trotuarelor, dar deja anul viitor.
Pistele de ciclism de care nu sunt nicăieri, cu excepția capitalei, mi-au trezit interesul. Cât de necesare și justificate sunt ele? Aceste întrebări i le-am pus consilierului municipal Valeriu Jurba. Dânsul a menționat că e o idee bună și a fost abordată de mai multe ori, dar el aude pentru prima dată că pista de ciclism va trece pe strada Hasdeu. De ce anume acolo și nu în centrul orașului? Pe această stradă trăiesc în temei persoane vârstnice, iar aici, în centru, mulți se plimbă cu bicicleta. Pe strada Eminescu, care de mult timp se propune să fie pietonală, deseori pot fi văzute bicicliste, el la fel se plimbă cu plăcere. Dar cum va fi la intersecții, pe unde circulă mașini? Există propunerea de a transforma în zonă pietonală sectorul de pe această stradă de la colțul străzii Alexandru cel Bun până la Vasile Alecsandri, dar cum vor intra mașinile spre Consiliul Raional? Se pare că există ideea de a face o pistă circulară de la sediul ÎM „Apă-Canal” la vale, spre pod. Rămâne doar să se pună în aplicare această idee.