Aceasta va avea loc datorită proiectului „Clubul de Artizanat Tradiție și Modernitate”, implementat de AO „Casiopeea” și finanțat de Fundația Comunitară Ungheni. Marina Atamuratov, coordonatoarea proiectului, ne-a declarat că scopul acestuia este dezvoltarea creativității, abilităților practice și simțului estetic în rândul unghenenilor prin crearea lucrărilor handmade pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor în municipiu.
În cadrul clubului de artizanat „Tradiție și Modernitate” vor fi organizate 8 ateliere de creație: „Ladiță decorată în tehnica decoupage”, „Tablou din ață și cuie”, „Confecționarea brățării cu ornamente tradiționale țesută din mărgele de nisip”, „Papușă în haine naționale”, „Echibană cu elemente tradiționale”, „Colier moldovenesc din fetru în stil modern”, „Executarea tabloului floral în tehnica Quiling” și „Reciclarea sticlelor și a blugilor uzați: decorează și reciclează”. Conform planului de activități va mai fi elaborat un video „Creația între Tradiție și Modernitate”, organizată și desfășurată o expoziție-târg „Tradiție și Modernitate” și conferința de încheiere a proiectului „Clubul de Artizanat Tradiție și Modernitate”.
Potrivit echipei de proiect beneficiari vor fi: 15 participanți permanenți, care vor frecventa clubul de artizanat, cei 30 800 locuitori ai municipiulu, oaspeți, turiști și reprezentanți ai celor 18 orașe înfrățite cu Ungheniul.
Primul master-class a fost deja desfășurat la conferința de lansare a proiectului, la care au participat elevi, voluntari, reprezentanți de la diverse instituții publice din municipiu, dar și specialiști în cultură.
Ziarul „Unghiul” este partener media al proiectului.