Săptămâna trecută, redacţia ziarului „Unghiul” a primit în vizită un grup de elevi de la Colegiul Naţional al Poliţiei de Frontieră (CNPF) Ungheni. Dânşii au dorit să vadă ce implică munca în redacţie, să afle cum se machetează un ziar şi cum se scriu articolele. După excursia în redacţie, prezentarea echipei care participă la realizarea „Unghiul”-ui, studenţii au aflat mai amănunţit modalităţi de machetare şi design a unui ziar, s-au interesat cum se scrie un interviu. De ce? „Am decis să realizăm şi noi o publicaţie a instituţiei şi vrem să învăţăm de la jurnalişti cum se realizează”, a explicat Sergiu Lazări, directorul adjunct al CNPF, coordonatorul proiectului. Dânsul a spus că iniţiativa a fost mai întâi analizată în cadrul instituţiei: „E ideea directorului Veaceslav Babalici, iar astfel de publicaţii am văzut în instituţiile de acelaşi tip în România, Ucraina. De ce să nu avem şi noi una?”.
A fost analizată situaţia financiară, deoarece ziarul este o producţie finanţată din bugetul instituţiei, identificată echipa redacţională, constituită din opt elevi din anul I, iar în luna ianuarie curent a apărut primul număr al revistei în 18 pagini – „Viaţa în epoleţi”. „Mi se pare o experienţă inedită. Identificăm istorii interesante în rândul elevilor, al profesorilor, promovăm talente”, a spus eleva Adriana Bârsanu. Dânsa menţionează că în revistă sunt plasate articole despre evenimente care au loc la colegiu, interviuri cu profesori şi elevii, creaţii proprii ale acestora: „Ne axăm pe subiecte pozitive, care să ne încurajeze, să ne creeze buna dispoziţie”.
La moment, revista apare lunar, într-un număr mic de exemplare. Sergiu Lazări a subliniat că pe viitor îşi propun să mărească tirajul. Totodată, îşi doresc să fie amenajată redacţia cu tot utilajul necesar. „Deocamdată avem două computere şi o imprimantă. Pe viitor vrem să îmbunătăţim condiţiile, dar şi să schimbăm formatul publicaţiei din revistă în ziar”, a conchis interlocutorul.