Uneori ți se pare că angajații acestei instituții de învățământ, reînviată ca pasărea Phoenix, încearcă să recupereze cele pierdute în anii cât școala a fost închisă și să desfășoare multe activități, implicând părinții și comunitatea.
Potrivit Mariei Rane-țcaia, director adjunct al gimnaziului, aceste zile însorite ale toamnei de aur înveselesc și încântă inima și nu pot fi folosite decât pentru fapte bune. Și evenimentele de acum două săptămâni au fost speciale pentru elevi. După cum a menționat interlocutoarea, ele s-au încadrat perfect în Săptămâna Națională a Voluntariatului. S-au pregătit pentru ea mai multe zile. S-a organizat munca de căutare, au implicat toți elevii gimnaziului, personalul, părinții, prietenii, cunoscuții. Au reușit să identifice persoane, cărora în mod deosebit au dorit să le facă o mică bucurie în ajunul hramului satului. Alegerea a căzut asupra familiei Mititiuc. Capul ei, care cu bună seamă merită acest titlu, îngrijește de cei dragi care sunt persoane cu nevoi speciale. A fost format un grup de inițiativă, căruia i s-a încredințat misiunea onorifică de a-i felicita cu prilejul hramului satului și a le duce pachetele cu produse. În plus, tinerii au vizitat-o pe Maria Scripnic, o săteancă în vârstă singură și i-au acordat ajutor după puteri: băieții i-au săpat grădina, fetele au adus apă, au făcut ordine în curte, au măturat. Femeia a fost emoționată până la lacrimi și a rugat copiii să vină la ea mai des. Iar Galina Perfilova, medic cunoscut în republică, originară din Ungheni, ai cărei bunici erau din acest sat, a spus următoarele cuvinte: „Bravo! Și elevii, și profesorii lor sunt de laudă! Politicienii sunt ocupați cu alegerile, cheltuie banii contribuabililor de dragul său și cu realizarea ambițiilor proprii și nu au timp”.
Directoarea gimnaziului, Tatiana Banari, a menționat că doar în octombrie au avut loc „Șezătorile de toamnă”, la care s-a vorbit despre tradițiile sărbătoririi hramului satului, „Festivalul Toamnei”, în cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului au desfășurat campania „Iubește cartea” dedicată elevilor din clasa întâi, „Oferă o carte”, „Dăruiește o jucărie” (vizitarea grădinițelor „Plai” și „Romașka” din două sate și înmânarea jucăriilor și cărților colectate), a avut loc o zi transdisciplinară în clasele primare – școala fără manuale și au adus în ordine stadionul satului. Bucură faptul că elevii sunt receptivi și le place să participe la toate evenimentele.