Casa Limbii Române este locul de recreere, inspirație și destindere spirituală pentru cei pasionați de frumos, vers și poezie. O activitate dedicată profesorilor s-a desfășurat de curând în această instituție, cu participarea foștilor pedagogi aflați la odihna binemeritată. Aceștia au avut un bun prilej de a-și aminti de anii lor de activitate profesională, de a asculta versuri și melodii de suflet.
„Învățătorul este cel care ne introduce în lumea cunoștințelor, ne alimentează curiozitatea de a învăța și de a studia totul despre lumea înconjurătoare. De n-ar fi învățătorul, multe nu le-am avea în viață: scriitorul n-ar scrie cărți, aviatorul nu ar zbura, medicul nu ne-ar trata, compozitorul nu ar pune notele pe muzică, vânzătorul nu ar ști să vândă”, a menționat Rodica Toma, directoarea Casei Limbii Române, în discursul de deschidere a evenimentului.
Un omagiu pentru ei au adus membrii Cenaclului literar-artistic „Suflet de poet”: Rodica Toma, Tatiana Cimbriciuc, Natalia Mocan, Constantin Alcaz, Dumitru Groza, Natalia Calin.
„Medicul dă jurământul lui Hipocrate, iar învățătorul ar trebui să dea jurământul lui Pitagora, fiindcă se dedică cu încredere în tot ceea ce face”, a subliniat fosta învățătoare de matematică, Maria Bariz.
„Cultura, arta frumosului, într-o instituție de învățământ trebuie să fie păstrată și transmisă de la generație la generație. Fac această profesie cu mare drag și am să o fac în continuare. Discipolii mei mă bucură și asta e cel mai frumos lucru”, a menționat Olga Pavlova, învățătoare la L.T. Sculeni.
„Noi, ca părinți, suntem la rândul nostru profesori pentru copiii noștri. Vă mulțumim pentru răbdarea și înțelepciunea de care ați dat dovadă pe parcursul activității dumneavoastră în creșterea și educarea multor generații”, a adăugat Elena, locuitoare a municipiului Ungheni.
Clipe de revelație sufletească au transmis foștilor profesori, dar și celor prezenți la activitate membrii ansamblului vocal „Armonie”, condus de Iozefina Vizitiu, care au interpretat melodii celebre ce le-au trezit amintiri frumoase. Clipe de nostalgie și melancolie le-au transmis și Yuna Mostovaia, care a interpretat o suită de melodii la flaut și Vitalina Rusu, care a încântat pe cei prezenți cu câteva cântece la chitară.
Pentru o prestanță artistică frumoasă, dar și pentru implicarea în tot ceea ce fac prin intermediul muzicii, cele sus menționate au fost apreciate cu recunoștință printr-o diplomă de merit din partea Rodicăi Toma, directoarea Casei Limbii Române, iar tuturor invitaților le-a oferit câte o carte cu poeziile sale.