Aici a devenit regulă ca după terminarea recoltării culturilor cerealiere de grupa I, să se adune în cadrul unei activităţi solemne pentru a trece în revistă rezultatele, a trasa noi planuri, dar şi a scoate în evidenţă neajunsurile, pentru ca în următorul an agricol ele să fie evitate. Menirea sărbătorii „Ultimul snop” este și de a-i stimula pe toţi cei antrenaţi în cultivarea, recoltarea şi depozitarea cerealelor, mai ales că anul acesta secerișul cei antrenaţi în cultivarea, recoltarea şi depozitarea cerealelor, mai ales că anul acesta secerișul a avut loc într-un timp record. Plugarii au avut nevoie de doar 10 zile lucrătoare pentru ca să recolteze grâul de pe 1017 hectare, ceea ce constituie o jumătate din întreaga suprafaţă a gospodăriei agricole.
Evenimentul a fost deschis de către directorul Nicanor Buzovoi, care s-a referit în detalii la procesul de recoltare pe fiecare câmp însămânţat, inclusiv premergători, bonitatea solului, soiurile de grâu. Rezultatele vorbesc de la sine: bunăoară, de pe un câmp de 75 de hectare s-au recoltat câte 35,8 chintale, 109 hectare – 37, 108 hectare – 46, 6, 30 hectare – 38, iar de pe 40 hectare s-a recoltat doar 29 de chintale…
Referindu-se la importanţa premergătorilor, conducătorul gospodăriei intenţionează pe viitor să facă unele schimbări în structura de producere.
Aceasta înseamnă că vor cultiva şi mazăre furajeră care este unul dintre cei mai buni premergători pentru cultura grâului.
În anul curent pe câmpurile gospodăriei au fost testate 12 soiuri de grâu, cele mai bune fiind „Lăutarul”, „Căpriana”, „Baştina”, „Meleag”, „Talisman”. Tot anul acesta a fost procurată și o combină performantă, totodată investindu-se mult și în reparaţia celei existente.
„Mă mândresc că în gospodărie muncesc oameni deosebiţi, care au o atitudine serioasă faţă de sectorul de lucru încredinţat. Vreau îndeosebi să le mulţumesc mecanizatorilor Anatolie Gorea, Ion Gorea, tânărului specialist Vladislav Pavlinciuc, dar şi celorlalţi angajaţi, munca cărora nu este mai puţin importantă într-o echipă”, a subliniat Nicanor Buzovoi. Pentru rezultatele obţinute, începând de la agronomi, şefi de echipă, mecanizatori și până la bucătari şi paznici, toţi au primit diplome, premii bănești şi, desigur, colaci – simbolul trudei lor.
„V-am apreciat mereu pentru efortul şi munca depusă, l-am admirat şi pe conducătorul întreprinderii, Nicanor Buzovoi, care datorită experienţei acumulate, modul de organizare şi selectare a angajaţilor, an de an reuşeşte să înregistreze succese”, a ţinut să puncteze Ludmila Guzun, preşedintele raionului Ungheni. „Cu toate că nu am avut parte de un an agricol prielnic, SRL „Agrosfera-BM”, ca şi în anii precedenţi, ne demonstrează că se poate de obţinut rezultate foarte bune”, a adăugat Viorel Scutaru, şef Direcţia Agricultură şi Alimentație.
După partea oficială, nu au lipsit bucatele alese la masa de sărbătoare, dar şi muzica bună.