Evenimentul cultural al lunii februarie în țară a fost cel de-al XXIV-lea Festival internațional-concurs „Crizantema de argint”. La el au participat autori de romanțe și interpreți. Festivalul a început cu seara de creație a compozitorului Constantin Rusnac, care în februarie și-a sărbătorit ziua de naștere, cu genericul „Romanța, răscolitor fior…”. La eveniment au participat artiști consacrați precum Margareta Ivanuș, Cristina Scarlat, Silvia Zagoreanu, Andrei Ștefăneț, Cristina Pintilie și alții.
În aceeași zi, câteva ore mai târziu, a avut loc concursul la secțiunea „Creație” la care a răsunat romanța „Timpule, oprește-n loc…” pe versurile lui Victor Ciobanu. Autorul melodiei este compozitorul de 37 de ani Adrian Beldiman, pentru care muzica, potrivit lui, a devenit sensul vieții. A fost interpretată de deținătoarea premiului întâi la unul dintre festivalurile „Crizantema de argint”, premiului II și premiului „Ioana Radu” la festivalul „Crizantema de aur” din Târgoviște, România, directorul Palatului de Cultură din municipiul Ungheni îndrăgită de toți, Silvia Zagoreanu. Această femeie cu o voce minunată face foarte multe lucruri pentru Palatul Culturii și promovarea colectivelor artistice, atât în țară, cât și în străinătate.
Romanța „Timpule, opre-ște-n loc…” a ocupat locul II dintre cele opt lucrări prezentate la concurs. Ca răspuns la felicitări, interpreta romanței premiante a spus că ea a propus să fie prezentată această lucrare la concurs, iar autorii au fost de acord. Și bine au procedar, doar faptul că a interpetat-o o asemenea cântăreață a făcut ca piesa să devină una dintre cele mai bune.
Potrivit președintelui juriului, Mihai Munteanu, romanța: „Este sufletul nostru și este bine că festivalul a revenit. Ne aduce multă căldură sufletească. Au fost voci foarte bune, poate mai puțin atașate de romanțe, dar avem mari speranțe pentru viitor. Caruso spunea că un cântăreț trebuie să aibă o minte inteligentă, o inimă caldă și un pic de voce. Din păcate, la noi e invers: vocea este în prim-plan și abia pe urmă e sufletul. Dar mă bucur că există interpreți destul de buni și că romanța trăiește, pentru că avem nevoie de cultură”.