Unghenenii, de fapt, amatorii de fotbal, au semnalat „Unghiul” după ce au observat că terenul de fotbal din preajma Secţiei Orăşeneşti de Poliţie de ceva vreme e închis. Nemulţumirea şi-au manifestat-o şi pe reţelele de socializare, unde iau la rost autorităţile locale. „Sportiv te faci dacă practici sportul de mic. Or, la Ungheni aceasta e mai puţin posibil”, afirmă Vergil Caliga. Dânsul regretă faptul că amatorii de fotbal nu au un loc unde pot să practice sportul favorit nestingherit, fără ca cineva să îi alunge, să-i intimideze: „Ne adunam câte 20-30 de tineri şi jucam fotbal pe terenul de la poliţie. Poate că mai nimerea mingea în curtea vecinilor, iar aceştia sunau la poliţie şi eram alungați. Nu e o atitudine normală. Nici la stadionul orăşenesc nu avem voie să jucăm fotbal. Atunci unde? De la o vreme şi aici mai mereu e închis, iar de o săptămână au fost scoase și porţile”.
Contactat telefonic, şeful Inspectoratului de Poliţie Ungheni, Igor Vrănescu, a confirmat că accesul spre terenul de sport a fost limitat din cauza că urmează să fie efectuate reparaţii: „Tineretul nu a păstrat ceea ce a fost. Poliţiştii au cumpărat plasă, care acum e toată găurită. Din această cauză mingea nimereşte des la vecini, iar aceştia apelează poliţia”. Dânsul consideră că terenul respectiv ar fi putut fi menţinut într-o stare mai bună. Întrebat dacă s-a întîmplat ca tinerii microbişti să fie goniţi de pe terenul de fotbal, inspectorul-şef a spus că doar atunci când aveau un comportament inadecvat sau jucau fotbal până noaptea târziu.
Într-adevăr, în câţiva ani de când a fost strămutat de la Colegiul de Medicină în preajma sediului Secţiei orăşeneşti de poliţie, terenul de fotbal cu înveliş artificial a ajuns într-un hal fără de hal. „Învelişul s-a deteriorat, plasa, vedeţi, e toată ruptă. Uitaţi-vă câtă mizerie rămâne după ce pleacă cei care joacă fotbal”, ne arată spre o grămadă cu sticle şi încălţăminte sportivă, ruptă, Ion Nastas, inspector superior Secţia Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Poliţie. Acum şi porţile au fost demontate, deoarece s-au deteriorat. Învelişul artificial, la fel, nu a fost întreţinut în stare bună. Poliţiştii consideră că e din cauza că amatorii de fotbal nu purtau încălţăminte specială.
Ion Nastas spune că unii dintre cei care joacă aici fotbal sar gardul ca să ajungă acolo ori escaladează clădirea nefinisată din preajmă. Tinerii admit că au avut un astfel de comportament din cauza că uşa care duce spre terenul de fotbal era închisă. Ei consideră că locul unde a fost amenajat terenul nu este potrivit. Aceştia spun că ar fi putut să îl instaleze în apropiere de ÎM „Apă-Canal” sau pe terenul din perimetrul străzilor Romană şi Mihai Eminescu. “Locuri bune sunt foarte multe, dar nu s-au luat în calcul”, spun ei.
Ion Nastas aminteşte că atunci când s-a luat decizia ca terenul artificial să fie strămutat de la Colegiul de Medicină, la Inspectoratul de Poliţie a fost depusă o cerere. După inaugurare, fusese întocmit un orar şi echipele de la instituţiile bugetare, alte colective disputau meciuri în anumite zile. Dânsul speră că acelaşi grafic va fi respectat şi după efectuarea lucrărilor de reparaţie, inclusiv cel al antrenamentelor tinerilor amatori de fotbal. În acest sens, se planifică să se instaleze o poartă în preajma clădirii secţiei de poliţie, astfel încât accesul să fie facilitat. De altfel, despre această poartă se vorbea şi cu câţiva ani în urmă. Cert e că şi de data aceasta dânsul nu a menţionat vreun termen exact când va fi instalată poarta sau finalizate lucrările de reparaţie.