Copiii din Semeni, mai exact, dintr-o mahala a acestui sat, au motiv de bucurie, iar părinţii – parte de linişte. Cu zece zile în urmă aici a început construcţia unui teren de joacă, iar duminica trecută cu cântece şi bucurie a fost inaugurat. „Pe acest loc mulţi ani, toamna, se depozitau cioclejii. Sătenii îl numeau livadă. Mai era şi un loc preferat de copii, se adunau aici şi se jucau de-a prinselea, de-a ascunselea. Acum vom şti că sunt în siguranţă, nu vor cutreiera satul, deci vor petrece timpul frumos, aşa cum e şi firesc”, spune Victoria Cepoi, mamă a doi copii. Pentru realizarea terenului de joacă părinţii au contribuit fiecare cu cât au putut. Bărbaţii au realizat lucrările, femeile au dat cu vopsea.
Ideea a fost a locuitorilor unei mahalale, care, de altfel, are preponderent familii tinere, deci şi copii mici. „Am identificat locul, am adus cauciucuri pentru a amenaja un gard şi într-o zi, primarul comunei Zagarancea din care face parte şi satul nostru, Mihai Burlacu, s-a oprit şi ne-a întrebat ce facem”, povesteşte Viorel Ceriteanu. Iar primarul spune: „Chiar dacă nu avem posibilităţi financiare pentru a construi astfel de terenuri în toate satele, în mai multe mahalale, susţinem acolo unde este iniţiativă. Împreună cu părinţii care s-au mobilizat am realizat ceva frumos”. Din bugetul comunei s-au cheltuit 25 de mii de lei. Din aceşti bani au fost procurate materialele de construcţie pentru tobogan, scaune, scrâncioburi. Edilul spune că proiectul în cauză serveşte drept imbold şi pentru restul comunităţii.
Dacă pentru copiii care trăiesc în oraşe terenul de joacă este un atribut obişnuit, atunci pentru cei de la sate amenajarea unui astfel de loc este un lucru inedit. Veronica Cojocaru, directoare la grădiniţa din Stolniceni, venise în vizită la părinţii săi. Dânsa accentuează că această istorie de succes merită a fi multiplicată şi în alte sate. Totodată regretă faptul că în localităţile rurale lipsesc terenurile de joacă nu doar în mahalale, dar şi în instituţiile preşcolare: „Chiar am venit la acest eveniment, să văd ce s-a realizat, apoi împreună cu stolnicenenii să ne mobilizăm, să creăm şi noi lucruri frumoase”.
Elevii din Gimnaziul Zagarancea au încins atmosfera, interpretând piese frumoase din folclorul şi estrada moldovenească.