Terenul de joacă de pe strada Dănuțeni din municipiul Ungheni e mai mult un imaș, decât un loc de distracții. Copiii acelei regiuni sunt nevoiți să meargă la joacă pe stadionul de lângă fosta fabrică de preparate biochimice.
Viceprimarul Eduard Balan ne-a comunicat că terenul este unul improvizat de către locatarii din zona respectivă, care au lansat inițiativa de a face ceva pentru copii, însă acesta nu este la evidența primăriei, dar specialiștii de aici vor merge să vadă ce e acolo. Dânsul a mai menționat: „Nu s-a făcut nici un act la adresa primăriei din partea locuitorilor pentru a fi reabilitat sau renovat acel teren, în caz că va exista demersul vom acorda suportul primăriei, arhitectul-șef și specealistul în construcții se vor deplasa la fața locului, hotărând dacă este necesară amenajarea”.
O locuitoare din apropierea acestei regiuni a comentat: „Deja m-am deprins cu faptul că, pentru a se distra sau a se juca pe stadion, copiii mei merg în alte locuri, ar fi bine dacă s-ar renova”.
Psihologul școlar de la LT „Mihai Eminescu”, Alexandru Popescu, a remarcat: „Terenul de joacă reprezintă unul din cele mai importante spaţii pentru dezvoltarea armonioasă a copilului. Abilităţile sociale şi motorice, pe care copiii le dezvoltă în acest spațiu de joacă, au un mare avantaj pe tot parcursul vieţii. Prin urmare, utilajele de joacă nu servesc doar pentru distracţie, ci sunt valoroase şi din punct de vedere psihologic, deoarece aici împreună cu prietenii își formează și își extind abilitățile de comunicare, de comportament și, nu în ultimul rând, de manifestare a personalității”.