S-ar putea ca în timpul apropiat stațiile de cale ferată să fie închise sau conservate „la solicitarea motivată” a Întreprinderii de stat ”Calea ferată din Moldova” (CFM), notificând în acest sens autoritățile publice locale. În prezent suspendarea activității unei stații de cale ferată, care nu este utilizată și aduce mari pierderi, se făcea doar după consultarea administrației publice locale. Asta doar dacă proiectul de modificare a Codului transportului feroviar propus de Cabinetul de Miniștri Parlamentului spre examinare va fi adoptat.
Astfel, va fi exclusă obligativitatea coordonării acţiunilor de închidere a staţiilor de cale ferată de către autorităţile publice locale, care la moment, la solicitarea CFM, refuză să accepte coordonarea închiderii (conservării) staţiilor respective.
În prezent autoritățile publice locale refuză să fie închise/conservate 14 stații, care aduc, conform datelor prezentate de Ministerul Economiei și Infrastructurii, pierderi statului în valoare de 20-25 milioane de lei. În cazul suspendării activităţii unor staţii, se planifică ca angajaţii întreprinderii să fie transferaţi la alte staţii şi filiale CFM.
Proiectul de modificare a legislației mai prevede că în cazul în care în unitatea teritorial administrativă transportul feroviar este unicul tip de transport public, la închiderea (conservarea) staţiilor feroviare, autorităţile publice centrale de specialitate în comun cu autorităţile publice locale vor fi obligate să întreprindă măsuri, în scopul organizării deplasării localnicilor cu transport rutier.
Menționăm că în lista stațiilor ce aduc mari pierderi în bugetul de stat, prezentată de ministerul de resort, nu se regăsește nici una din raionul Ungheni.