Într-adevăr, sătenii consideră că gheața s-a spart și îi mulțumesc ziarului „Unghiul” pentru că a abordat chestiunile care îi frământau. Ne mulțumesc pentru că au iluminat stradal, chiar s-a adus meluză, oare într-adevăr vor să repare drumul dinspre pădure până la strada principală? Dar pentru ca sătenii să nu ghicească ce, unde și când va fi făcut, ziarul va mai întreba o dată conducerea primăriei.
Judecând după cele spuse de viceprimarul comunei Sculeni, Ion Tarța, pietrișul a fost adus pentru repararea drumurilor locale, care au fost făcute cu câțiva ani în urmă în variantă albă. În acest sat, de la stație până la cimitir, gropile vor fi astupate și bătătorite. Însă reparația curentă a drumurilor va fi efectuată și în alte sate, în acest scop, primăria a alocat 300 mii lei. E puțin? E vorba doar despre reparațiile curente, iar pentru cele capitale administrația drumurilor din țară ar trebui să aloce încă 600 mii de lei din Fondul rutier, cu care vor încerca să facă acele drumuri care nu au fost reparate niciodată. Proiectul pentru repararea lor a fost deja prezentat pentru efectuarea expertizei. Desigur, dacă aceste fonduri ar fi alocate doar pentru satul Sculeni, aici s-ar fi reușit să se repare toate drumurile. Dacă guvernul va aloca câte un milion, cum s-a promis, vor avea posibilitatea să continue asfaltarea acelor sectoare unde a început așternerea asfaltului anul trecut.
Potrivit șefului Secției drumuri, construcții și gospodărie comunală a raionului Ungheni, Constantin Fuior, ceva mai mult de 14 milioane de lei au fost repartizați pentru repararea drumurilor din raionul Ungheni în anul curent. Ce drumuri vor fi aduse în ordine cu aceste mijloace și unde? Interlocutorul a menționat că vor fi 5-6 obiecte. De exemplu, o porțiune de drum de 600 de metri pe traseul spre Mănoilești. Doar 600 de metri? Da, doar 600 de metri și vor fi cheltuite 5 milioane de lei. Cinci milioane!? Pe sectorul respectiv sunt 3 poduri și drumul va fi făcut în totalitate. Acolo deja sunt reparați 350 de metri și se prevede încă 600-700. Mai detaliat despre drumurile care urmează să fie reparate, vom putea vorbi după licitație, precum și despre planurile în cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova-2”, care au fost deja coordonate la nivelul primăriilor și raionului. Politica nu va interveni? Interlocutorul a spus optimist că, într-un fel sau altul, drumurile le vor face.