Cea de a 12-a ediție a „Sărbătorii Fagului” a avut loc pe data de 25 mai în rezervația naturală „Plaiul Fagului” de la Rădenii Vechi. Pe agenda sărbătorii au fost incluse un șir de activități dedicate evenimentului dat, cum ar fi „Târgul de produse ecologice” naturale și tradiționale, aflat la cea de a 3-a ediție, la care au participat producători de vinuri, uleiuri, produse alimentare, apicultori, precum și producători de produse nealimentare (ceramică neagră, lucrări din lemn, coșuri, lozie, accesorii). În total au participat 30 de agenți economici din raioanele Ungheni, Nisporeni, Glodeni și Călărași.
Nelipsită de la eveniment a fost și expoziția gastronomică „Ca la Codru” care a oferit spre degustare plăcințele, sarmale și alte delicii culinare. În sânul naturii a fost desfășurat master classul de picturi pe torbițe, confecționarea medalioanelor și a pandantivelor din lemn, desfășurat de Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni și Centrul Multifuncțional „Regina Maria”.
În cadrul evenimentului a avut loc și închiderea taberei cioplitorilor în lemn, condusă de Simion Bulbaș. Lucrările realizate în cadrul taberei au fost expuse în cadrul expoziției „Prisaca fagului”. Au participat 4 meșteri populari, cioplitori în lemn. E vorba de Igor Râșcanu, Siluan Hafizov, Popov Alexei, Simion Bulbaș. Pentru promovarea artei cioplitului în lemn, meșterii au fost menționați cu diplome din partea Uniunii Meșterilor din Republica Moldova.
Parte din programul sărbătorii a fost și evoluarea colectivelor din raion: „Datina” din satul Petrești; „Datina” din orașul Cornești; „Datina” din comuna Zagarancea; ,,Rădenencile” din satul Rădenii Vechi; „Polinușca” din Pârlița; „Romancuțele” din satul Romanovca și „Doina Prutului” din municipiul Ungheni.
Un program artistic consistent au oferit celor prezenți la sărbătoare și orchestra de muzică populară „Drăgaica” de la Centrul Cultural Pârlița, interpreta Tatiana Turtureanu, cântăreții Ion Razza și interpreta Crista, precum și Vali Boghean Band.
Oaspete de onoare al evenimentului a fost taraful „Rădăcini” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași , care au cântat la instrumente vechi. Spectatorii au rămas frumos surprinși de evoluarea cobzarului de 82 de ani al tarafului, Nicolae Florea.
De menționat că evenimentul este organizat de Consiliul Raional Ungheni în colaborare cu Secția Raională Cultură și Turism Ungheni, Întreprinderea de Stat „Plaiul Fagului”, Rădenii Vechi, primăria Rădenii Vechi, Clusterul Ținutul de Vest, filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie din Republica Moldova.