Duminică la Cetireni a avut loc un concert de zile mari cu participarea unor artiști de marcă ai țării noastre: Zinaida Julea, Nicolae Glib, Adriana Ochișanu și cetirineanul Nicolae Paliț. Un moment special a prezentat fiica interpretei Cristina Scarlat – Sofia.
În aceeași zi cetirinenii s-au bucurat de un spectacol de teatru excepțional, scenariul și regia aparținând profesorului Iustin Scarlat, originar din Cetireni. Rolul lui Ștefan cel Mare a fost interpretat de Nicolae Darie, actor originar din satul Blindești (com. Sculeni), iar cel al lui Gheorge Cetireanu de Gheorghe Crudu, o altă personalitate născută în Cetireni.
La evenimentul festiv momente unice au mai prezentat colectivele: „Țărăncuțele” (Florițoaia Veche), „Busuioc” (Mănoilești), „Ciutura” (Cetireni) și „Hora de la Prut” (mun. Ungheni).
Administrația publică locală a conferit la 20 de personalități, născute sau care trăiesc în Cetireni, titlul onorific de „Cetățean de onoare”, pentru tot ce au realizat pentru Cetireni. A mai oferit diplome de gratitudine – echipei de fotbal FC Cetireni, lui Philippe Chaudier, președintele AO „Degețel”, cu ajutorul căruia s-a renovat sediul Centrului de Sănătate din localitate, dar și altor persoane, care au contribuit substanțial la dezvoltarea Cetireniului. Ana Dicusar, primara satului, ne-a declarat că mai mulți oameni din Cetireni merită menționați. De aceea, la alte activități va consemna meritul lor la dezvoltarea satului.
O mențiune a oferit Iulia Pancu, șefa Direcției Educație Ungheni, dlui Ion Gorincioi, care timp de 30 de ani a fost manager al școlii.
Sărbătoarea a fost întregită de un iarmaroc al producătorilor locali: Nina Postolachi (produse agricole), Mihail Bulancea (produse apicole și agricole), familiile Ion și Liusea Cucu (expoziție „Casa Mare”) și Silvia și Tudor Gorincioi (expoziția „La gura beciului” și bucate tradiționale), Natalia Echim (brânză de oi), Claudia Cucu (lucrări confecționate manual).
Administrația publică locală mulțumește tuturor celor care au contribuit la buna desfășurare a evenimentului festiv, dedicat celor 500 de ani de la prima atestare documentară a satului Cetireni – agenți economici și persoane fizice, angajați ai primăriei și a altor instituții publice din localitate, consilieri locali, oameni de bună credință, etc.
Sărbătoarea a avut loc pe terenul sportiv al gimnaziului Cetireni, directoare Elena Gorincioi.
Mesajul de felicitare al doamnei primar Ana Dicusar pentru locuitorii satului Cetireni
Stimați cetățeni ai satului Cetireni vă doresc ca această sărbătoare să vă aducă lumină, pace și belșug, să vă îndrume la fapte bune, care vor duce la prosperarea familiilor dumneavoastră, dar și a localității în care trăim. Vă mai urez ca în căminele dumneavoastră să domnească voia bună și armonia.
Avem un sat pitoresc, un sat de răzeși cu o istorie de secole și îmi doresc ca și în continuare să fim mândri că ne-am născut aici, că trăim aici, pentru aceasta trebuie să ne implicăm cu toții și să contribuim la dezvoltarea lui.