În săptămână dedicată pasiunii pentru lectură și cărți pentru copii, Biblioteca pentru Copii din Ungheni a fost gazda unor evenimente inedite și pline de învățăminte pentru cei mici. Împreună cu partenerii săi educaționali, biblioteca a desfășurat activități interactive și atrăgătoare, care au stimulat imaginația și curiozitatea copiilor, încurajându-i să exploreze minunatul univers al cărților.
Evenimentul, organizat în parteneriat cu grădinițele „Steluța”, „Guguță” și LT „M. Eminescu”, a reunit o serie de activități captivante menite să încurajeze pasiunea pentru lectură și să familiarizeze copiii cu minunatul univers al cărților.
În cadrul acestei săptămâni speciale, copiii au avut ocazia să descopere magia basmelor lui Hans Christian Andersen, să exploreze drumul cărții de la scriitor până pe rafturile bibliotecilor și librăriilor și să se bucure de teatralizarea unor fragmente din poveștile preferate. Sub îndrumarea atentă a educatoarelor și a învățătoarelor, copiii au participat la diverse activități interactive, precum lecturi, recitări de poezii și ghicitori din cărți.
Drumul cărții
Elevii din clasa a I-a, învățătoare Victoria Panco, de la LT „Mihai Eminescu”, au aflat care este drumul cărții și prin ce aventuri trece până ajunge pe rafturile librăriilor și bibliotecii personale. Aceste informații le-au aflat din vizionarea filmului „O carte necitită este o carte moartă”. Concluzia copiilor a fost că o carte ce nu este citită îmbătrânește și moare la nivel spiritual.
Teatralizare
Pe lângă vizionare de film și lectură, a avut loc teatralizarea câtorva fragmente din poveștile ,,Mica sirenă” și „Baba Dochia” de către picii din grupa „Lăstărel”, îndrumați de doamna educatoarea Vera Chirinciuc Bulat de la grădinița „Guguță”, municipiul Ungheni. Entuziasmul copiilor pentru lectură și dedicarea educatoarei au adus rezultate fructuoase la activitatea din cadrul programului respectiv.
Lansare de carte
Momentul culminant al săptămânii a fost lansarea cărții pentru copii „Pe un puf de păpădie” a poetei Rodica Toma, directoarea Casei Limbii Române din municipiul Ungheni. Micuții de la „Steluța”, ghidați cu pricepere de educatoarele lor, au fost protagoniștii acestei lansări, recitând versuri din carte și participând la activități distractive.
În încheiere, cuvintele lui Vasile Ghica ne amintesc de importanța educației și a cărților în lupta împotriva ignoranței. Fiecare copil pe care îl învățăm și îl încurajăm să citească este un pas înainte în această bătălie pentru cunoaștere și lumină. Astfel, să continuăm să promovăm lectura și să cultivăm dragostea pentru cărți în inimile tuturor copiilor, pentru a le oferi un viitor mai luminos și mai bogat în cunoștințe.