Vulpea cea şireată din povestea „Căsuţa iepuraşului” a încercat să ducă iepurele de nas şi să-l alunge din propria lui locuinţa. Iepurele însă a convins-o că în căsuţa sa pot încăpea toţi, dacă vor trăi în pace şi înţelegere. Acesta a fost scenariului unei piese, prezentate de copiii de la grădiniţa „Guguţă” din oraşul Ungheni, în cadrul activităţii distractiv-educative cu genericul „Stop Violenţa”. Evenimentul a fost organizat de Societatea Crucea Roşie, filiala Ungheni în colaborare cu instituţia preşcolară.
Educatoarea grupei pregătitoare „Lâmâiţa”, Liliana Maler, spune că subiectul a fost schimbat pentru ca şi copiii să înţeleagă că nu trebuie să se certe unul cu altul, ci să fie prietenoşi. Dânsa mai afirmă că în grupa sa micuții nu sunt violenţi: „La această vârstă încă nu înţeleg ce înseamnă răutatea, nu se bat. Poate uneori se ceartă din cauza unei jucării, dar discutăm cu ei, le explicăm că suntem ca o familie, suntem prieteni”. Şi directoarea grădiniţei, Emilia Cucuruzac, a subliniat că o astfel de activitate e benefică, deoarece în spectacol au participat înșiși copiii şi au demonstrat că viaţa e mult mai frumoasă dacă relaţiile în familie, cu prietenii sunt calde, fără violenţă psihologică, verbală sau fizică.
Elena Gavrişov, directoarea Societăţii Crucii Roşii, filiala Ungheni, a mulţumit copiilor pentru prestaţie, iar educatorilor pentru implicare: „Astfel de evenimente sensibilizează opinia publică. Prin intermediul copiilor ne propunem să convingem maturii că pedeapsa fizică nu e o soluţie şi că trebuie să îşi iubească copiii”. Potrivit dânsei, acest eveniment a fost organizat cu suportul împărătesei din Japonia, implementat de Crucea Roşie din Moldova, menit să reducă violenţa faţă de copii. Astfel de activităţi vor fi desfăşurate pe parcursul acestui an în mai multe instituţii de educaţie din oraşul şi raionul Ungheni: sesiuni de informare, flash-mob-uri, teatre sociale, mese rotunde.