Timp de două luni de zile elevii și cadrele didactice de la Școala de Muzică Ungheni au promovat identitatea municipiului Ungheni și au educat spiritul civic față de valorile comunității prin intermediul proiectului „Municipiul Ungheni. Repere culturale pe acorduri muzicale”, finanțat de Fundația Comunitară Ungheni în cadrul Programului de Granturi Mici 2021 „Cetățeni activi pentru comunități durabile”, Ediția XXII.
„În acest context, am realizat un film muzical, cu durata de 35 minute, prin care am intenționat să familiarizăm elevii școlii noastre, cât și publicul larg cu cele mai atractive obiective istorice, culturale și de recreere din municipiul Ungheni. Protagoniștii filmului sunt elevii Școlii de Muzică. Aceștia au prezentat concerte în 8 locații-cheie ale municipiului: Biserica „Sf. Ierarh Nicolae”, Muzeul de Istorie și Etnografie Ungheni, Gara Internațională, Catedrala „Al. Nevski”, Biblioteca Publică Raională „D. Cantemir”, „Covoare-Ungheni”, Parcul „Micul Cluj”” ne specifică Tereza Cazacu, directoare Școlii de Muzică Ungheni.
În continuare directoarea ne spune că pentru a avea o prezență scenică deosebită din banii grantului au fost procurate 27 costume naționale. Dintre care 18 pentru băieți și 9 costume pentru fete. A mai fost realizat și un banner, care conține brand-ul regiunii Ungheni. Acesta va fi afișat la toate evenimentele organizate și desfășurate de Școala de Muzică Ungheni.
Proiectul „Municipiul Ungheni. Repere culturale pe acorduri muzicale” a fost implementat în perioada noiembrie 2021- ianuarie 2022 Grupul de inițiativă locală (GIL) „Acord”, care activează în cadrul Școlii de Muzică Ungheni. Bugetul total al proiectului în final constituie 55477 lei, din care 34500 lei sunt bani acordați de Fundația Comunitară Ungheni, Primăria municipiului Ungheni – 5000 lei, 2070 lei – contribuția GIL „Acord” și 11707 lei contribuția profesorilor și elevilor Școlii de Muzică Ungheni.
Ziarul „Unghiul” a fost partener media.