Pentru a contribui la diminuarea ratei de discriminare de gen, Fundația pentru Educația Non-Formală, prin intermediul proiectului PEACE (Partajare, Educație, Angajament, Cooperare, Egalitate) a format o echipă de 30 de multiplicatori din 17 raioane ale țării, printre acestea și Ungheni. Scopul proiectului a fost realizarea a 150 de instruiri cu peste 3000 de elevi din clasele a IX-XII-a.
Evenimentul de încheiere a proiectului a avut loc în perioada 30-31 ianuarie, la care au participat atât multiplicatorii, finanțatorii, partenerii proiectului, dar și prestatorii analizei sondajului. Au fost enumerate rezultatele proiectului, precum și un schimb de bune practici și experiență cu privire la activitatea de multiplicator desfășurată de participanți.
Lipsa conexiunii la internet și a dispozitivelor media, cunoștințele scăzute ale tinerilor, adaptarea programului la modul de predare on-line, au fost unele dintre provocările cu care s-au confruntat participanții.
Printre rezultatele proiectului, se enumeră: realizarea unui video promoțional cu privire la egalitatea de gen în familie, distribuirea a 3 000 pliante promoționale, 30 de instituții publice și organizații non-guvernamentale dotate cu proiectoare performante, cu formarea unei echipe de 30 multiplicatori la nivel național, cu privire la subiectul egalității de gen în familie și importanța tatălui în educarea copiilor, realizarea a 165 de instruiri pentru 3016 tineri (clasele 9-12) la același subiect. Astfel, 165 de localități din 22 raioane, au fost implicate în proiecte, au semnat acorduri de parteneriat cu instituțiile de învățământ partenere ale proiectului, au beneficiat de sesiuni de informare și materiale informative pentru tineri. A fost realizat un sondaj cu privire la egalitatea de gen în familie, pe un eșantion de 3016 elevi, precum și un concurs național de desen „Familia mea în culori” cu 756 participanți, 2 campanii on-line de promovare a egalității de gen, totodată și un grup pe o rețea de socializare de mentorat al multiplicatorilor.