Pentru că le pasă de țara în care trăiesc, de limba pe care o vorbesc și doresc să promoveze tradițiile și obiceiurile poporului român școala Primară Grădiniță Drujba în parteneriat cu Biblioteca Publică Drujba, Școala Gimnazială 17 Galați (România) și Biblioteca Județeană „V. A. Urechea” vor implementa pe parcursul a 4 luni un proiect educațional internațional.
Astfel, în perioada februarie-mai vor colabora și vor realiza un șir de activități, dedicate sărbătorilor tradiționale ( Mărțișorul, Paștele, etc.) și vor promova opera scriitorilor cunoscuți ca Grigore Vieru, Ion Creangă ș.a. „Acest proiect este o oportunitate de a face noi parteneriate cu instituțiile educaționale din România și Diasporă, de a ne cunoaște și de a învăța unii de la alții, o șansă de a ne face noi prieteni”, ne spune Elena Cebotaru, coordonatoarea proiectului.
În continuare Elena Cebotaru precizează că inovația acestui proiect constă că în afară de școli sunt implicate și bibliotecile publice, dar și faptul că o școală mică dintr-un sat mic ca Drujba a atras atenția unei școli județene din România. „Este important pentru comunitatea noastră, deoarece astfel ne promovăm la nivel internațional și ne facem noi prieteni și parteneri. Copiii după prima întâlnire virtuală sunt încântați, au comunicat cu colegii lor din România, au recitat poezii semnate de Grigore Vieru. Și, ce este important că au aflat că și semenii lor din Galați se consideră moldoveni”, ne mai specifică dânsa.
Proiectul „Și noua ne pasă” este realizat din inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova „Educația online fără hotare”.