Primul Laborator de învățare pentru angajații din domeniul asistenței sociale își propune să instruiască peste 10 mii de persoane. Ministerul Muncii și Protecției Sociale a semnat astăzi cu 22 de organizații partenere un Angajament Comun pentru susținerea Laboratorului de învățare RESTART. Ministrul Alexei Buzu a declarat că Angajamentul Comun reiterează intenția partenerilor de dezvoltare de a investi în dezvoltarea profesională a angajaților care lucrează în domeniul asistenței sociale, transmite IPN.
Laboratorul de învățare RESTART are scopul de a consolida sistemul de asistență socială care este format din 10 agenții teritoriale de asistență socială, 33 de structuri teritoriale de asistență socială și 23 de instituții publice care prestează servicii sociale la nivel regional/local. De asemenea, este vorba despre o agenție pentru gestionarea serviciilor sociale cu specializare înaltă și 15 centre de plasament din subordinea acesteia.
Pe parcursul anilor 2024-2025, în cadrul Laboratorului, circa 5 mii de angajați vor accesa anual cursuri de instruire și formare profesională. În total, 10 mii de oameni își vor îmbunătăți competențele profesionale (aproape 70% din angajații sistemului).
Angajamentul Comun a fost co-semnat de Academia Concordia România; AVE Copiii; Caritas Cehia; Caritas Moldova; Changing the Way We Care; Concordia Proiecte Sociale Moldova; Consiliul Norvegian pentru Refugiați; Copil Comunitate Familie; Fondul Națiunilor Unite pentru Copii; Fondul Națiunilor Unite pentru Populație; Fundația Fides; Fundația Soros Moldova; Homecare; Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite; Keystone Moldova; Organizația Internațională pentru Migrație; Parteneriate pentru fiecare copil; People in Need; Programul Alimentar Mondial; Proiectul Date pentru Impact Moldova D4I; Social Protection Technical Assistance, Advice and Resources Facility și Terre des Hommes.