Recent Președinta Statului Republicii Moldova, Maia Sandu a avut o întâlnire cu cetățenii municipiului Ungheni, pentru a pune în discuție cele mai importante probleme de pe agenda de lucru a Guvernării Statului.
Din start ea a menționat că este o noutate și o bucurie pentru țara noastră, decizia Comisiei Europene de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană în viitorul apropiat. „Sunt bucuroasă că mă aflu la dumneavoastră, să vă aduc această veste bună, care trebuie să ne bucure pe toți cei care cred în viitorul european al Republicii Moldova. Trebuie să mai avem răbdare pentru că decizia finală o va lua Consiliul Europei pe la mijlocul lunii decembrie, dar avem mari speranțe că aprecierea care ne-a făcut-o Comisia Europeană, precum că ne-am descurcat bine cu angajamentele care le-am luat până acuma și sperăm că va fi și o decizie pozitivă în luna decembrie”.
Șefa Statului a mai declarat că prin muncă, unitate și cu ajutorul partenerilor europeni, vom continua să modernizăm localitățile noastre, să construim drumuri bune, să aducem apă la robinet în fiecare casă. „Este un lucru important pentru că noi cu dumneavoastră aproape de 3 de decenii încercăm să avansăm pe calea integrării europene, dar din păcate au fost și oportunități pe care le-am ratat. Este însă foarte important să nu ratăm acum această oportunitate ce este una majoră și reală. Preocuparea noastră în deosebi acum este și menținerea păcii și siguranței cetățenilor noștri. Evident că le datorăm pacea în primul rând poporului ucrainean, care îi ține departe pe agresorii ruși”.
Un alt aspect reflectat de Maia Sandu a fost lupta cu corupția, pe care l-a punctat în felul următor. „Este regretabil că de-a lungul timpului, unii oameni au strâns mită, au vândut decizii judecătorești, au participat în scheme de corupție, au făcut abuzuri și acuma nu vor să renunțe la acest comportament, nu vor să renunțe la banii mari, pe care i-au făcut și încearcă să se opună reformei, să discrediteze guvernarea”. În alocuțiunea sa Președinta Țării s-a referit și la problema energetică, precum și la cele din domeniul sănătății, domeniului social și al învățământului.
La sfârșitul întrunirii a avut loc o rundă de întrebări, constatări și aprecieri din partea celor prezenți, pe care, Domnia Sa le-a apreciat și s-a străduit să dea răspunsuri vizavi de problemele abordate, pentru o ulterioară soluționare.