Locuitorii din localitate au fost invitați la muzeu să savureze din nectarul dulce al cântecului interpretat vocal și instrumental și să afle din secretele confecționării instrumentelor aerofone – naiul, cavalul și fluierul.
Ei au asistat la momente artistice prezentate de elevii de la Școala de Arte, filiala Pârlița, au admirat creațiile meșterilor populari și au ascultat din experiența de peste 20 de ani a consăteanului lor, Grigore Covaliu, meșter de instrumente aerofone. El le-a spus celor prezenți câteva secrete cum se face naiul, care în opinia sa este unul dintre cele trei instrumente ale secolului XX alături de țambal și taragot, în primul rând, nu e atât de ușor să faci un nai, dar ca să-l faci să cânte e nevoie de un naist genial, un meșter cu mâini de aur și…un lemn special.
De asemenea, în acestă zi Nicanor Buzovoi, director general, SRL „Agrosfera-BM”, a făcut o donație de carte muzeului. E vorba de itinerarul documentar ”Localitățile Republicii Moldova”. Și invitatul de onoare al evenimentului – Grigore Covaliu a dăruit instituției un nai și un fluier, confecționate de el.
Notă: Un interviu cu Grigore Covaliu citiți în următoarele numere ale ziarului ”Unghiul”