Inspectoratul General al Poliției a epuizat toate posibilitățile de convingere a autorităților locale din Orhei, care acționează contrar deciziei Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică – situație în care Poliția remite materialele acumulate, conform competenței, în adresa Centrului Național Anticorupție. Despre acest lucru a anunțat, vineri, șeful adjunct al Inspectoratul General al Poliției, Alexandru Bejan.
Comisia teritorială de sănătate publică nu a dat curs solicitărilor Poliției și a aprobat o decizie la nivel local „care contravine total interzicerii activităților în localurile de agrement și cu privire la modul de efectuare a studiilor în unitățile de învățământ”.„Am încercat să intervenim cu măsuri de convingere, de stabilire a unui dialog”, a menționat Alexandru Bejan, la o conferință de presă.
În virtutea atribuțiilor pe care le au, polițiștii au limitat accesul persoanelor pe teritoriul parcului de distracții din municipiul Orhei. „Dar un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, folosindu-se de imunitatea pe care o are, fiind însoțit de către președintele raionului și primarul municipiului Orhei, au ghidat un grup de aproape 80 de copii, cu însoțitori, în parcul respectiv”, a informat Alexandru Bejan.
Au fost inițiate trei proceduri contravenționale în privința administrației parcului de distracții. „Toate persoanele care însoțesc copiii în vizitele respective sunt documentate și, cu certitudine, vor fi trase la răspundere”. Poliția nu va permite accesul pe teritoriul parcului de distracții, a mai spus Alexandru Bejan.
Persoana juridică – administrația parcului riscă amendă 30-35 mii de lei. Însoțitorii copiilor, ca persoanele fizice, riscă amendă contravențională până la 9 mii de lei.