În ziarul ”Unghiul” nr. 27 din 19 iulie, a fost publicat un material despre transportul public din municipiul Ungheni. Mai mulți cititori au decis să-și expună părerea referitor la situația creată.
Potrivit Ecaterinei Mușet din Ungheni-Vale, maxi-taxiurile circulă cam rar, ea comunicând și un caz: ”Nora mea se îndrepta spre Centrul de Sănătate, fiind cu copilul de 8 luni. A așteptat vreo două ore până a venit microbuzul, a prins-o și ploaia. Când a ajuns acasă, m-am speriat cum arăta, udă și cu ochii în lacrimi, făcându-și griji să nu se îmbolnăvească copilul”. Dânsa a menționat, că nu e o noutate că se duce lipsă de șoferi. Dar și comportamentul unora dintre ei lasă de dorit. Ea spune că recent o doamnă s-ar fi urcat în mijlocul de transport cu un cărucior-valiză, iar șoferul ar fi început să se indigneze. Femeia ar fi avut vreo 80 de ani și nu e normală o asemenea atitudine. Dacă mama lui ar nimeri într-o astfel de situație și cineva ar striga la ea, cum s-ar simți dânsul?
Ion Obadă din Dănuțeni spune: ”Să recunoaștem că fără microbuze viața oamenilor care nu au alt mijloc de transport ar fi grea. Poate nu sunt finanțe, însă nici nu știu cum să redau în cuvinte, căci un microbuz e mai ”bun” decât altul. Eu deseori mă folosesc de microbuzele de rută, vă spun sincer, starea saloanelor unora dintre acestea parcă e de azi pe mâine. Pare haioasă situația, dar dacă te așezi pe scaunul pentru o persoană, atunci când șoferul virează la dreapta, poți să cazi și unicul sprijin de care te poți apuca este materialul ce se dezlipește de pe pereți”.
Vera Rudicov din Costuleni specifică: ”Am casă în Ungheni, dar locuiesc în sat. Vă spun că e mai ușor să ajungi din sat în oraș, decât să te deplasezi cu microbuzul prin oraș. Nu a fost zi ca la stația de așteptare să nu se discute despre faptul că microbuzul de rută circulă foarte rar. Odată, iarna, am așteptat tocmai 45 de minute”.
Un cititor care s-a prezentat Alexei ne-a spus: ”Dacă nu greșesc, maxi-taxiurile aparțin întreprinderilor private, iar nu la toate din ele, se vede, e ordine. Rog conducătorii acestora să întreprindă măsuri, eu cunosc bine situația, pentru că nu am automobil propriu, de aceea folosesc transportul public. Eu cred că o soluție ar fi majorarea salariului șoferilor ca ei să fie motivați să-și facă bine lucrul. De asemenea, e de dorit ca să mai suplimenteze numărul de microbuze pe rute, mai ales spre Ungheni-Vale și Dănuțeni. Am aici rude, iar eu locuiesc în celălalt capăt al orașului și devine enervantă situația cu circulația acestora. De această părere sunt și alți ungheneni cu care deseori discutăm despre starea de lucruri în această privință”.
Dacă unii cititori consideră că problema numărul unu ar fi starea tehnică a microbuzelor și respectarea graficului de circulație, alții propun ca reprezentanții întreprinderilor ce prestează servicii de transport public să monitorizeze mai sever cum lucrează șoferii, pentru că în ziua de joi microbuzele circulă mai des, probabil, sunt mai mulți pasageri care pleacă și vin de la piața centrală, unde fac cumpărături.