Recent la Colegiul Agroindustrial Ungheni a fost vernisată o expoziție de grup cu genericul „Adăpost”, realizată de elevii claselor a II și a III de la Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni. În varietatea de lucrări au fost reflectate mesaje ce țin de tradiții, obiceiuri, eternitate, moștenire și refugiu, tematici raportate la subiectul abordat.
„Vreau să mulțumesc Școlii de Arte că ne-ați ales pe noi ca gazdă a evenimentului dat, astfel mizăm pentru o frumoasă colaborare pe viitor între instituțiile noastre. Sperăm ca lucrările date să devină o inspirație pentru elevii noștri și, de ce nu, chiar cineva să își descopere talentul în această frumoasă artă”, a menționat Ion Oboroc, directorul Colegiul Agroindustrial Ungheni.
„Sufletul fiecăruia din noi caută un refugiu, un loc anume, unde noi dorim să ne retragem odată cu vârsta. Lucruri frumoase ce ne rămân în memorie, care ne aduc bucurie și liniște sufletească. Am venit cu această expoziție pentru a cultiva dragostea față de artă și lumea care ne înconjoară, elevilor de la această instituție”, a specificat Ludmila Grabari, profesoară Școla de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” Ungheni.
Fiecare lucrare executată de elevi, fie peisaj, fie compoziție tematică sau un edificiu arhitectural, reflectă trăirile, amintirile sau imaginația elevilor. „Lucrarea mea se intitulează „Pe lângă plopii fără soți” din creația lui Mihai Eminescu. Am folosit în această lucrare acuarela și ceara lichidă. Creația a avut mai multe etape de executare. Tematica lucrării se raportează perfect la subiectul abordat, denumit „Adăpost”, deoarece pentru Mihai Eminescu, plopii fără soți, erau un adăpost unde își căuta iubirea sa, pe Veronica Micle”, a menționat Alexandra Litviniuc, elevă.
Vernisarea expoziției a pus bazele unei colaborări dintre Școala de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” și instituția gazdă a evenimentului, astfel legând o prietenie prin intermediul artei.
„Noi suntem norocoși fiindcă avem o gură de aer, o gură de frumusețe. Această expoziție ne-a bucurat ochiul și sufletul, ne-a adus sărbătoare. Toată această frumusețe creată de voi este grație profesoarei Ludmila Grabari, care știe să vă descopere și să vă ghideze. Atunci când se colaborează, se adună mințile, se adună tot ce e frumos, a relatat Elena Mămăligă, profesoara de limbă și literatură română, Colegiul Agroindustrial Ungheni.
În cadrul evenimentului a fost semnat un acord de colaborare dintre instituții, care și-au propus pe viitor și alte activități culturale.
„Datorită acestui acord de colaborare cu siguranță o să ne angajăm să avem activități frumoase în continuare împreună. Pe viitor o să aveți oportunitatea să vă familiarizați cu mai multe lucrări realizate de elevii noștri”, directoarea Școlii de Arte Plastice „Raisa Cojocaru” din municipiul Ungheni, Cristina Dragomir.
La finalul evenimentului, elevilor le-au fost înmânate diplome de participare pentru lucrările realizate.