Vasile Lupu Cetireanu, autor de texte și cantautor, a absolvit Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu” din municipiul Chișinău. A activat o mică perioadă la Secția Raională de Cultură și Turism din Ungheni. Destinul i-a oferit mai multe oportunități: a absolvit Facultatea de Drept a Universității de Stat din Republica Moldova, a lucrat ofițer de urmărire penală în Comisariatul Raional de Poliție Ungheni, după care a activat în calitate de ajutor de procuror, iar în anii 2002-2016 activează în calitate de judecător la Judecătoria Ungheni. În prezent activează în calitate de avocat în municipiul Ungheni. A participat la războiul de pe Nistru în 1992 și este cavaler al ordinului ,,Credință Patriei”, este deținător al medaliei ,,Crucea comemorativă” și ,,Vulturul de aur”. Este pasionat de muzică încă din copilărie, scrie versuri, poeme, epigrame, compune muzică, fapt ce îi oferă un refugiu din cotidianul grăbit.
Rodul muncii sale în domeniul artei l-a încununat într-un CD cu muzică și două cărți cu versuri intitulate: „Crez” și „Stăpânul gândurilor mele”. Cel de-al doilea volum de versuri, poeme și epigrame a fost lansat de curând în ambianța prietenilor, familiei și a unor muzicieni cu care a hotărât să împărtășească bucuria evenimentului. „Mă bucur că sunteți alături de mine într-o asemenea zi, ori asta înseamnă că nu sunt singur, doar cu Dumnezeu în această lume, dar sunt cu voi fizic și sufletește. Astăzi v-am chemat să împărtășim niște gânduri frumoase. Gândurile mele cu gândurile dumneavoastră sper să se împletească și să rezoneze, căci fiecare om cât trăiește, are niște gânduri, niște idei, iar dacă sunt niște gânduri frumoase, de ce să nu le dai o alură artistică, prefăcându-le într-un poem, într-un text de poezie, de muzică, de epigramă”, a menționat Vasile Lupu Cetireanu în debutul evenimentului.
Scriitorul și profesorul universitar Victor Cobzac, moderatorul evenimentului, a compus o poezie despre protagonistul zilei, pe care a recitat-o în fața celor prezenți, după care a venit cu cuvinte semnificative, referitoare la activitatea și munca de creație a lui Vasile Lupu Cetireanu. „Îmi este ca un frate, un frate de sânge, aș zice, or, prietenia noastră s-a închegat de mai mulți ani, chiar de la prima carte, la care tot eu am fost nașul de botez. Atât cartea „Crez”, ce include versuri puse pe muzică, texte pentru cântece, poeme, epigrame și caricaturi, cât și cartea ,,Stăpânul gândurilor mele” sunt două lucrări de calitate superioară. Poeziile, versurile cântate, poemele și epigramele au o încărcătură emoțională deosebită, dar și un mesaj profund”. Aceste lucrări au fost executate în comun cu pictorul Victor Crudu, care a asociat versurile și epigramele cu caricatura”.
Alături de cantautor în acea zi specială s-a aflat compozitorul, muzicianul și conducătorul formației ,,Trigon”, Anatol Ștefăneț și cantautorul Valentin Boghean, cei care din ziua în care s-au împrietenit, l-au ghidat pe Vasile Lupu Cetireanu în procesul de creație. Munca și dăruirea pe care a depus-o pe parcursul anilor pe tărâmul artistic a fost înalt apreciată și de acești doi prieteni ai lui. ,,A fost o surpriză să fiu invitat aici. Pe Vasile l-am cunoscut mai demult, i-am ascultat muzica, versurile, a fost o descoperire a acestui judecător. De fiecare dată a avut tendința să mă surprindă prin ceva. M-am străduit să-i fiu de ajutor, sa-i dau un sfat. Sper să mă surprindă și în continuare cu niște gânduri și idei interesante din activitatea sa. Vreau să-i mulțumesc pentru prietenie. Am o dragoste deosebită pentru Ungheni, deoarece aici sunt așezări frumoase, este in oraș frumos, cu prieteni dragi sufletului meu”, a specificat Anatol Ștefăneț.
La fel de inspirate au fost și cuvintele adresate lui Vasile Lupu Cetireanu din partea cantautorului Valentin Boghean: ,,Îl cunosc pe Vasile încă pe când la Ungheni a fost scoasă sârma ghimpată, i-am cunoscut glumele, epigramele, căci așa este, mai întâi se construiesc relațiile, iar mai apoi punctele de tangențe, cum ar fi creația. V-ați întrebat vreodată, cum ar fi când un om după judecată, după ce a fost polițist, după război să se apuce de muzică și de creație? Eu a-și zice că e un exemplu bun de urmat. Din punctul meu de vedere, creația este cea mai pură și cea mai adevărată, care leagă prietenii frumoase.”
Un alt mesaj cu o încărcătură profundă au fost desprinse din cântecele lui Valentin Boghean, interpretate cu mult drag pentru audiență. Cuvinte frumoase și urări de bine au fost spuse în adresa lui Vasile Lupu Cetireanu, la lansarea cărții ,,Stăpînul gânduriloe mele” din partea prietenilor, rudelor și consătenilor.
Pe finalul evenimentului, Vasile Lupu Cetireanu a împărțit autografe și s-au făcut poze publicului prezent la eveniment.