Activitatea din cadrul serviciului de bibliotecă „Oamenii de lângă noi” a avut-o în calitate de invitată de această dată pe Elizaveta Mămăligă, conducătoarea ansamblului model „Tudorițele” de la căminul cultural din satul Todirești.
radițional și protagonista activității respective a făcut o trecere în revistă a biografiei și a activității sale. Aceasta a menționat că vine dintr-o familie de oameni gospodari în care cântecul a fost mereu prezent și că dragostea de muzică tot din familie se trage.
Elizaveta Mămăligă a vorbit despre participarea ei la diferite concursuri de nivel local și național, despre activitatea cea mai fructuoasă în ansamblul folcloric „Tălăncuța”, condus de folcloristul Andrei Tamazlâcaru, a menționat despre revenirea ei la baștină din anumite considerente, unde s-a ocupat de același lucru, studierea și colectarea folclorului.
De mai mulți ani conduce ansamblul folcloric model „Tudorițele”, lucru care face parte din viața ei și cu care se mândrește. Ea a menționat că satul Todirești este unul bogat în tradiții, obiceiuri și artă populară. Tot ce descoperă la oamenii din sat expune în muzeul din localitate. „Iată astăzi am adus o cămașă bărbătească tradițională și o rochie de mireasă de prin anii 1930, lucru ce denotă faptul că oamenii din sat le-au păstrat cu sfințenie și demnitate”, a specificat dânsa.
De menționat că neobosita conducătoare a „Tudorițelor” muncește mult la crearea repertoriului ansamblului și are în palmares cântece compuse de ea, cum ar fi „Balada Tudoriței”, „Cântec de leagăn”, „Polobocul”, „Prin pădurea verde deasă” și altele.
„Pentru mine Elizaveta Mămăligă, este o descoperire surprinzătoare, este o adevărată comoară. Am aflat că este și o bună gospodină ce îmbină munca de creație cu cea din gospodărie, căci nu degeaba se spune că omul sfințește locul”, a menționat Maria Cujbă, moderatoarea evenimentului.
Cei prezenți au fost delectați cu muzică ușoară și populară din partea invitatei. „Am rămas încântată de prestația acestei doamne extraordinare, care cunoaște și posedă atâtea lucruri. Nici nu mi-am închipuit că va fi atât de interesant și de vesel” a menționat Maria, una din invitate.
La finalul activității, Nadejda Mihai, directoarea bibliotecii a venit cu un mesaj de apreciere și mulțumire, a menționat-o pe Elizaveta Mămăligă cu o diplomă de excelență, i-a oferit flori și cadouri. Galina Moraru, specialistă a Secției Cultură și Turism Ungheni, a adus și ea cuvinte de mulțumire și cadouri, iar toți ceilalți prezenți la eveniment au apreciat și au aplaudat talentul și dedicarea în tot ceea ce face protagonista evenimentului.