Ca în fiecare an principalii organizatori ai evenimentului de la Rezervația Naturală de Stat „Plaiul Fagulu” din s. Rădeni Vechi, r-nul Ungheni au fost: Secția Cultură și Turism Ungheni în colaborare cu Centrul Național de Conservare și Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial(CNCPPI), susținuți de Consiliul Raional Ungheni, Rezervația Plaiul Fagului și Primăria s. Rădenii Vechi.
Și la această ediție agenda a fost amplă: închiderea taberei meșterilor cioplitori în lemn, care s-a desfășurat în luna iulie. Potrivit Galinei Moraru, specialist Secția Cultură și Turism Ungheni, tema sărbătorii din acest an e mierea și au fost realizate 4 lucrări. Aceștia au cioplit un panou- indicator pentru Casa Mierii de la Rezervația Naturală Plaiul Fagului, bănci, scrânciob. La ediția curentă au participat meșterii lemnari: Simion Bulbaș, (Rădenii Vechi); Ghenadie Andrei și Sergiu Andrușca (Manoilești); Ruslan Cherimov (Sculeni). În anii precedenți participau meșteri și din alte raioane ale țării, anul acesta din cauza pandemiei de COVID-19 nu a fost posibilă prezența lor. Un alt punct de pe agenda festivalului a fost prezentarea Proiectului „Patrimoniul Cultural Comun-Sursa de Dezvoltare a Spiritului Antreprenorial în Bazinul Mării Negre”BSB-371, COMOARA și activităților de aranjare a spațiului expozițional în aer liber, apoi desfășurarea Simpozionului științifico-artistic cu tema: „Dimensiuni și valori etnofolclorice ale albinăritului în spiritualitatea românească”. Potrivit unui comunicat de presă al CNCPPI formator și moderator al simpozionului a fost Tudor Colac, doctor în etnologie, Institutul de Filologie Română „Bogdan Petriceicu Hașdeu” al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din R. Moldova. Aceeași sursă mai precizează că prezentări au avut: Ștefan Rîmbu, Protoereu, președinte al sectorului Relații culturale al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni; Diana Dicusarî, director general CNCPPCI; Viorica Dobzeu, specialist în domeniul folclorului CNCPPCI, Ina Bilețchi, director, Școala de Arte Cornești, Tatiana Babin, specialist, Secția Raională Cultură și Turism Ungheni, Viorica Crețu, conducător artistic a Formației folclorice„Rădănencele”. Tot în cadrul simpozionului s-a expus și prezentat o expoziție de produse apicole și gastronomie tradițională de către producători din r-nul Ungheni: Iraida Ene, Antonina Tocarenco, Maria Cirimpei.
Participanții și vizitatorii au fost delectați cu muzică din folclorul tradițional al interpreților și formaților artistice de amatori: „Răzeșii” (cond. Alexandru Galiț); „Doina Prutului” (cond. Iurie Vizir); Tatiana Babin și Viorica Crețu.
Conform site-ului Consiliului Raional Ungheni evenimentul are ca obiective promovarea potențialului turistic din Rezervația Naturală din Rădenii Vechi, promovarea unui stil de viață sănătos, înființarea și amenajarea traseului tematic „Drumul mierii” și crearea unei sărbători cu un program adițional de amploare.