USLIP IAȘI și CR-FSEȘ (Consiliul Raional Ungheni al Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova) au inițiat un parteneriat între cele două structuri, care vizează implementarea proiectului „O oră peste Prut”, pe o perioadă de un an. Scopul acestuia este de a facilita schimbul de experiență profesională între profesorii-membri ai sindicatului din ambele municipii.
Zilele trecute în incinta LT „Ion Creangă” s-a dat start implementării proiectului – proces de colaborare dintre două părţi care acţionează împreună pentru realizarea unor interese, scopuri comune. Cadrele didactice din liceu – Vasile Grigore, profesor de biologie, Svetlana Putină, profesoară de limba engleză, Ludmila Trofim, profesoară de limba și literatura română, Elvira Arman, profesoară de educația fizică, Maria Bodrug, învățătoare la clasele primare, Aliona Prepeliță, învățătoare la clasele primare – au demonstrat ore publice pentru colegii de breaslă din Școala Gimnazială „George Coșbuc ” din Iași, respectiv s-a produs și un schimb de experiență, întrucât profesorii ieșeni – Mihaela Dîrdală, profesoară de biologie, AnaLazar, profesoară de limba engleză, Ionela Raba, profesoară de limba și literatura română, Iulius Luiuz, profesor de educație fizică – au desfășurat ore cu elevii din liceul „Ion Creangă”.
Colaborarea dintre membrii celor două instituții de pe malurile Prutului a fost salutată și de Olga Popa, șef adjunct al Direcției Educație Ungheni, iar managerul instituției, Zinaida Vrabie, a prezentat cartea de vizită a liceului, după care Dan Chihaia, vicepreședintele USLIP IAȘI, a adresat un șir de întrebări despre salarizare, contract de muncă, despre angajarea cadrelor didactice. Lilia Savin, președintele consiliului raional Ungheni al sindicatului, le-a vorbit participanților despre drepturile și obligațiunile membrilor de sindicat din Republica Moldova. Pentru comunicare asertivă, schimb de idei, păreri, opinii a fost organizat și desfășurat atelierul teoretico-practic cu participarea tuturor celor implicați în activități.
Activitatea extracurriculară „Am un plai ca din poveste” a cuprins cele mai deosebite poezii, cântece, scenete, prin intermediul cărora elevii și-au manifestat dragostea, respectul față de plai, neam. Oaspeții au trăit la maxim emoțiile împreună cu dansatorii din ansamblul de dansuri populare „Unghenenii”, elevi ai liceului.
Condițiile favorabile, climatul psihologic, experiența profesorilor din liceul teoretic ,,Ion Creangă” a condus la o colaborate fructuoasă între părțile implicate în proiectul „O oră peste Prut”.