Inițiativa de a construi o casă pentru o familie din satul Frăsinești a venit de la autoritățile de aici. Toți cei 4 membri ai familiei suferă de diferite grade de invaliditate. Lucru care a fost principalul impediment de a avea grijă de casa în care locuiau. Astfel, aceasta de la o zi la alta devenea un pericol real pentru securitatea lor, lucru confirmat și de către reprezentanții primăriei și ai comisiei situații excepționale locale, care au mers la fața locului și au constatat starea în care se afla casa. Decizia a fost de a o demola. Zis și făcut.
Primăria, potrivit lui Sergiu Manciu, primarul comunei Măcărești, a oferit 12 metri cubi de cotileț, proveniența lor fiind de la demolarea altor clădiri din comună și foi de ardezie pentru acoperiș. Ulterior s-au alăturat rudele acestora aflate peste hotare, care le-au oferit bani și sătenii cu forță de muncă, materiale de construcție, produse alimentare sau chiar bucate, asigurând mesele pentru voluntarii care munceau la ridicarea noii locuințe. În continuare primarul ne spune că ani de-a rândul nimeni nu atrăgea atenția la situația lor, a casei în care locuiau. „Casa, dacă o putem numi casă, în orice clipă putea să se dărâme, ducând la o tragedie de neimaginat. Și singurii vinovați ar fi fost administrația publică locală”, ne mai precizează acesta.
Deși mai mulți locuitorii ai comunei s-au arătat într-un fel indignați că autoritățile publice locale au decis anume ca această familie să beneficieze de ajutor, primarul Sergiu Manciu ne explică că aceștia sunt controlabili. „Ei, dacă au o sumă de bani, o cheltuie nefiresc”, precizează dânsul. Sergiu Manciu ne spune că în comuna Măcărești sunt vreo 10 familii cu o situație gravă pe care primăria le va ajuta pe cât e posibil.
Pereții au fost ridicați, acoperișul instalat. Ce urmează? „Am mers cu scrisori la oamenii unde au lucrat ei. Le-am cerut să-i ajute. Nu au fost împotrivă”, ne-a explicat acesta.