Pe data de 28 martie Centrul Cultural Multifuncțional „Regina Maria” din cartierul Berești a adunat un public considerabil la un eveniment deosebit. Urmare a unei colaborări dintre doi pasionați de muzică folk din Moldova și România, aceștia fiind, cantautoarea de muzică folk Aliona Leșanu din municipiul Ungheni, și Nelu Lazar, cantautor de muzică folk-rock din România. Preconizând un turneu cultural în șapte localități ale României în scopul lansării unei cărți cu genericul „Din vremuri de departe, din vremuri de demult”, cantautorul român a ales municipiul Ungheni pentru a-și prezenta și lansa cartea sa de versuri.
Născut în România, dar stabilit de 20 de ani în Statele Unite ale Americii, autorul cărții a revenit la baștină pentru a-și face cunoscută activitatea sa culturală pe dimensiunea de muzică folk-rock, pe care a încununat-o într-o lucrare proprie. „Am ales orașul Dumneavoastră deoarece ne unește acest gen de muzică și pentru că suntem pe aceiași lungime de undă cu doamna Aliona, facem același lucru, promovăm muzica folk, poezia cântată.
În mesajul său de salut Aliona Leșanu a menționat că este onorată de a-l avea în calitate de oaspete pe Nelu Lazar, un promotor al muzicii folk, iar unghenenii ca și alte orașe din România vor avea ocazia să-l cunoască și să-l descopere. „Bine ai venit acasă, în Basarabia, în municipiul Ungheni. Este un eveniment inedit, de suflet, ce se înscrie frumos în evenimentul de sărbătorire a celor 105 ani de la unirea Basarabiei cu România”.
La rândul său, oaspetele a menționat că este bucuros că în turneul ce vizează 7 localități, prin care trebuie să meargă se regăsește și municipiul Ungheni. „Legătura care s-a stabilit ni s-a așternut pe suflet, a fost o surpriză. Sunt bucuros că și acolo, în România, dar și aici la Ungheni mă simt ca acasă, chiar dacă 20 de ani am trăit și activat peste ocean.
Nelu Lazăr și-a cântat melodiile la chitară și a povestit publicului unghenean istoria sa de viață. În aceiași cheie a muzicii folk și-a cântat piesele și Aliona Leșanu, care a trezit publicului momente de revelație, înnobilare și emoții desprinse din versurile ei de o sensibilitate deosebită.
La finalul întâlnirii cantautorului român i-au fost aduse mulțumiri pentru clipele frumoase oferite, pentru prestația de care a dat dovadă iar drept recunoștință i-au fost florile, cadourile și cuvintele frumoase. La rândul său oaspetele a dăruit publicului cartea sa cu versuri și a împărțit autografe. „Sunt încântat de deschiderea și primirea călduroasă a unghenenilor. Mulțumim doamnei Aliona pentru întâlnirea deosebită și specială de care am avut parte, atâtea surprize, e ceva sufletist. Sunt niște oameni cu brațele deschise și inimile mari. Îmi doresc ca prin publicarea acestei lucrări să-i încurajez pe alți tineri autori să nu-și păstreze creațiile nedescoperite de oameni. Să le publice când cred ei de cuviință și să le împărtășească cu generațiile viitoare”, a ținut să relateze Nelu Lazăr într-un interviu realizat pe final de activitate.