Pentru al XIV-lea an consecutiv la Ungheni s-a desfășurat concursul „Peștișorul de Aur”, care a fost și este o pistă foarte importantă pentru descoperirea și promovarea talentelor în domeniul muzicii, potrivit Rodicăi Toma, directoarea Casei Limbii Române, președinta AO „Romanița Talent” și organizatoarea acestui concurs. „Aici, la edițiile precedente au participat și au câștigat copii care azi sunt vedete în muzica ușoară din țară și de peste hotare”, a mai specificat dânsa.
Tradițional pe lângă premiile I, II și III, au fost acordate și trofeul categoriilor. Astfel, cu trofee au plecat acasă la categoria 7-9 ani – Gabriela Surdu (Orhei) , 10-12 ani – Arina Cernețchi (Nisporeni), 13-15 ani – Alexa Palcă (Chișinău), 16-18 ani – Daniela Bejan (Dubăsari), 19+ – Sergiu Neagu (Ungheni). Marele trofeu al concursului i-a revenit Mariei Godoroja din Chișinău.
Toți participanții au fost menționați cu diplome și cadouri cu logo-ul concursului, oferite de Primăria municipiului Ungheni. Și unii membri ai juriului – interpreții Lenuța Burghilă, Laurențiu Popescu, Vlad Mircos, muzicolog și compozitor, Alexandru Plăcintă, scriitor, Mihail Manciu, profesor de muzică în Bârlad, România, Ina Bilețchi, directoare, Școala de Arte „Doina și Ion Aldea-Teodorovici” Cornești, Galina Moraru, specialistă Secția Cultură și Turism Ungheni – au distins participanții cu diplome și alte cadouri. Astfel, Mihail Manciu a menționat cu diplome speciale 25 de concurenți și un trofeu pentru cea mai frumoasă interpretare. Lenuța Burghilă a oferit un premiu special concurentului Pavel Dobriborș, student al Centrului de Excelență în Securitatea Frontierei, iar Alexandru Plăcintă a înmânat câteva cărți cu povești. La fel și profesorii care au muncit împreună cu copiii și au obținut rezultate la concurs au primit din partea organizatorilor diplome de gratitudine.
Au fost atâtea emoții de bucurie că nu încăpeau, pur și simplu, în sala mare a Palatului de Cultură Ungheni, avea să ne spună după eveniment scriitorul și poetul Alexandru Plăcintă, unul dintre membrii juriului concursului. La ediția din acest an s-au înscris 54 de copii și tineri din țară: Chișinău, Bălți, Orhei, Nisporeni, Dubăsari, Râșcani, Fălești și, desigur, Ungheni.