Republica Moldova se poate baza pe suportul constant al României pentru îmbunătățirea situației în domeniul justiției și atingerea obiectivului de integrare europeană. Declarații în acest sens au fost făcute de ministra justiției a României, Alina Gorghiu, aflată într-o vizită la Chișinău, și ministra justiției a Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.
„Insistăm asupra diversificării formelor de cooperare bilaterală, inclusiv pe domeniile ce țin de procesul de elaborarea a documentelor de politici, proiectele de acte normative, procesul de îmbunătățire a accesului la justiție, devenirea mai prietenoasă a justiției pentru cetățeni, inclusiv creșterea calității actului de justiție. Consider că acțiunile de cooperare în materia prevenirii și combaterii corupției, dar și schimbul de bune practici privind activitatea instanțelor judecătorești vor aduce un plus de valoare reformei sistemului nostru de justiție”, a declarat Veronica Mihailov-Moraru. Ea a continuat prin a spune că se atestă o frumoasă colaborare și apropiere între reprezentanții domeniilor juridice din România și Republica Moldova.
România va continua demersurile susținute în relația cu instituțiile europene și statele membre în sprijinul Republicii Moldova pe toate palierele legate de integrarea europeană. România acordă sprijin în vederea obținerii unei decizii pozitive până la finalul anului în curs de începere a negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE, a mai spus ministra Alina Gorghiu, menționând că următoarea ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova se va desfășura la Chișinău pe 17-18 octombrie.
Ministra justiției a Republicii Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, a precizat că în cadrul discuției cu Alina Gorghiu s-a convenit ca la începutul anului viitor să fie organizată la Chișinău ce-a de-a treia ediție a Forumului Republica Moldova – România în domeniul justiției. Aceasta constituind o platformă de interacțiune pentru reprezentanții tuturor instituțiilor de justiție din cele două țări, oficiali de rang înalt și mass-media.