Unghenenii care locuiesc pe strada Pan Halippa din cartierul Ungheni Vale, probabil, sunt cei mai fideli telespectatori ai buletinelor meteo. Vor să afle din timp de va fi ploaie sau nu, ca să ştie cu ce să se înarmeze, cu barcă sau ciubote pescăreşti. Mihai, un locuitor de pe această stradă, spune că pe timp ploios aici se formează o baltă mare, iar apa de la ploaie acoperă şi trotuarele, ajunge chiar şi în ograda oamenilor. De aceea, în zilele ploioase îşi duce şi îşi aduce copiii de la şcoală cu maşina: „Nu au pe unde să treacă ca să ajungă acasă, decât fie să meargă prin grădina vecinilor, fie să înconjoare zona respectivă”. Într-o situaţie mai delicată sunt acei care nu au maşină. „Lumea încalţă ciubotele sau galoşii ca să treacă de acea porţiune unde este balta. Apoi se descalţă de galoşi şi îi pun în pungă, pentru că le va trebui încălţămintea specială la întoarcere. Oare de atâţia ani e imposibil de soluţionat problema?”, se întreabă bărbatul.
Potrivit lui Mihai, în campania electorală pentru alegerile locale din anul 2007, candidatul la funcţia de primar din partea PCRM, Ilie Ciocanu, aflându-se la o întâlnire cu cetăţenii din acea zonă a spus că apa de ploaie nu va mai fi o problemă pentru locuitorii străzii Pan Halippa. Într-adevăr, în ajun plouase, iar după întâlnirea cu Ciocan, până seara apa fusese pompată. Cu asta au şi rămas.
Bărbatul îşi aminteşte că în campania electorală din vara acestui an, actualul primar ar fi spus că va fi reparată strada Pan Halippa, după ce locuitorii s-au plâns de faptul că, în caz de ploaie, apa acoperă trotuarele, ba chiar ajunge până în ogradă. La scurt timp a fost împrăştiat pietriş pe o porţiune a străzii respective, în groapa unde se aduna apă. Doar că la prima ploaie apa deja s-a mutat pe o altă porţiune. „Pot să împrăştie mult pietriş, doar că problema constă nu doar în drumul prost, ci şi în faptul că trebuie să fie construită şi scurgere de apă pluvială”, se dă cu părerea Mihai.
Pentru a scăpa de balta imensă au mai existat şi alte propuneri. Locuitorii de aici se gândeau să adune o anumită sumă de bani de la fiecare gospodărie şi să aducă în ordine întreaga stradă. Ulterior s-au convins că doar 3 – 4 proprietari ar fi putut contribui, restul cetățenilor sunt pensionari şi situaţia financiară precară nu le permite să participe cu bani la reparaţia străzii. Mai spuneau că ar fi pregătit un demers pe care urmau să îl depună la Primăria Ungheni, cu solicitarea de a fi soluţionată problema.
Contactat de ziarul UNGHIUL, primarul oraşului, Alexandru Ambros, a spus că în această situaţie sunt mai multe străzi, însă la moment nu pot să intervină cu investiţii: „Acum nu sunt bani în vistierie pentru a îndeplini lucrări capitale. Când vor fi bani, vom face şi reparaţia”. Edilul a dat asigurări că specialiştii din cadrul primăriei vor întocmi mai întâi devizul de cheltuieli şi dacă investiţiile nu vor fi foarte mari, s-ar putea ca problema să fie rezolvată în anul în curs.